Lidl Sverige

White Guide Green prisar ytterligare en Lidl-butik för sitt hållbarhetsarbete

Dela

White Guide Green presenterar löpande vilka butiker som är mest hållbara i olika städer. Lidl Erikslust i Malmö tilldelades igår toppbetyget 4 för sitt stora utbud av varor med märkningen ”Från Sverige” till deras breda sortiment av ekologiska produkter.

Grattis till alla som har denna butik nära; här är det enkelt att göra hållbara val skriver White Guide Green i sitt omdöme där butiken även beröms för sitt stora utbud med varor märkta Från Sverige. Detta är den femte Lidl-butiken som får ett högt betyg i White Guide Green.

- Vi är otroligt stolta över att ytterligare en av våra butiker har belönats med toppbetyg. Att Lidl Erikslust får betyget nivå 4 innebär att en till av våra butiker klassats som de bästa i Sverige när det kommer till att ta ansvarfulla beslut och hjälpa kunderna att göra hållbara val. Lidl Erikslust slår hål på myten att hållbar mat måste kosta skjortan, säger Gabriella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer och redovisar hur livsmedelsbutikerna arbetar med hållbarhet. Man genomför fysiska besök i varje butik och ställer frågor som butikerna får svara på. Alla besök är oanmälda och butikernas ägare betalar inte för att medverka i guiden. Man bedöms bland annat på hur man arbetar med matsvinn, vilka insatser som görs för att minska energiförbrukningen och hur man arbetar med sortimentet.

Lidl Erikslust mottog det höga betyget 4 med motiveringen:
Ännu en Lidl-butik i Malmö som genomgått en ordentlig ansiktslyftning och tagit ett rejält grepp om hållbarhet – kul! Denna butik på Erikslust imponerar på flera plan och är den enda butiken i sin kedja att nå upp till Nivå 4; en välförtjänt sådan. Grattis till alla som har denna butik nära; här är det enkelt att göra hållbara val. Butiken kommunicerar vikten av att välja rätt i fisk och köttdisken, uppmanar sina kunder att handla lokalt, lyfter fram lokala bönder, sätter ljus på ekologiska varor och överallt i lokalen finns viktiga budskap om butikens kamp för en grönare dagligvaruhandel – allt från butikens stora utbud av varor med märkningen ”Från Sverige” till deras breda sortiment av ekologiska produkter.

White Guide Green
Lidl har löpande mottagit höga betyg i White Guide Green. Nyligen prisades Lidl Falkenberg för sitt breda sortiment med Från Sverige-märkningen och hela tre av våra butiker i Stockholm har tilldelats toppbetyg för sitt hållbarhetsarbete.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige fördjupar sponsorskapet med Svenska Handbollförbundet7.9.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan augusti 2019 har Lidl Sverige varit stolta sponsorer till det Svenska Handbollförbundet. Nu förlängs samarbetet ytterligare tre år, vilket innebär att Lidl Sverige fortsatt sponsrar de svenska herr- och damlandslagen samt ungdoms-SM. Förlängningen möjliggör att dagligvarukedjan tar ytterligare steg i sitt arbete och sin vision att främja hållbar utveckling och hälsa, på både senior- och juniornivå.

Lidl Sveriges hållbarhetsår 2020/2021: Flertalet insatser för minskad miljöpåverkan6.9.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sveriges arbete med att minska sitt klimatavtryck och miljöpåverkan fortsätter på bred front. Det framgår av företagets hållbarhetsredovisning som nyligen blev offentlig. Bland årets höjdpunkter återfinns världens första klimatneutrala handelsbyggnad, 2144 ton mat som tagits vara på i arbetet för att minska matsvinn och 11,3 miljoner kronor som delats ut till projekt som påskyndar omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum