Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

WNBA-legend på plats under Jr. NBA Finals i Stockholm & Malmö!

Dela

Det blir storfrämmande när Jr. NBA League avgörs i Stockholm 28 februari och Malmö 2 mars. Före detta WNBA-spelaren Ticha Penicheiro, ansedd vara en av ligans bästa pointguards genom tiderna, är på plats under finaldagarna - fyllda med häftig slutspelsbasket, skills challenge och clinics.

Det är fjärde året i rad som Jr. NBA arrangeras i Sverige. Den här säsongen har det spelats matcher i Stockholm, Göteborg och Malmö, och till finalspelen kan Svenska Basketbollförbundet tillsammans med NBA stolt presentera att en WNBA-legend besöker arrangemangen. Ticha Penicheiro har spelat 15 säsonger WNBA där hon vann assistsligan sju gånger och är på andra plats genom tiderna i assists. 2005 vann Ticha WNBA-titeln med Sacramento Monarchs. Hon har också vunnit titlar i flera europeiska länder. 2016 blev hon utsedd till en av WNBA:s 20 bästa spelare genom tiderna, och anses av många vara en av ligans bästa pointguards någonsin.

- Äntligen har vi lyckats få hit en kvinnlig NBA-ambassadör, och inte vem som helst. Ticha är bland de främsta guardsen någonsin i WNBA, säger Henrik Smedberg, ansvarig SBBF.
- Det är ett grym möjlighet att inspirera unga tjejer lite extra genom att få hit en sån otrolig förebild.

Ticha kommer finnas på plats under finaldagarna och vara med och hålla träningar, svara på frågor från alla spelare och skriva autografer.
Tillsammans med Alex Sarama från NBA håller de en träning under respektive finaldag, där alla spelare som deltagit i Jr. NBA under året får delta i.

Förutom NBA-träningen, slutspel- och finalmatcherna så anordnas också Skills Challenge för alla Jr. NBA-deltagare där spelarna får testa sina basketkunskaper i en fartfylld ”hinderbana”.

- Kul att vi i år breddat Jr. NBA och att basketen i Skåne får ta del av ett Jr. NBA finalarrangemang som arrangeras av Malbas i den nyinvigda Hästhagens Sporthall, säger Smedberg.
- Det märks verkligen att NBA satsar globalt, men inte bara genom att sprida sitt varumärke, de vill också hjälpa till att stärka basketens ställning och intresse både internationellt och på lokal nivå. Det är så bra att NBA är så närvarande, inte minst för barnen som får träffa, ställa frågor, ta bilder och autografer från en WNBA-spelare.

Ticha och Alex kommer också att hålla en coach clinic på fredagkvällen 1 mars i Malmö, för alla coacher som vill ha extra tips. Även denna clinic hålls i Hästhagens Sporthall.

Jr. NBA League Finals (Stockholm)

Plats: Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10 Hägersten


Onsdag 27 februari: Åttondels- och kvartsfinaler

Torsdag 28 februari:

10:00 Eastern Conference Final (semi) och Western Conference Final (semi)

11.15 Skills Challenge (för alla Jr. NBA-deltagare)

12:15 Jr. NBA Clinic med Alex Sarama och Ticha Penicheiro (för alla Jr. NBA-deltagare)

14:00 Match om tredje pris
14:30 Final

15:30 Prisutdelning

Jr. NBA League Finals (Malmö)

Plats: Hästhagens Sporthall, Regementsgatan 36 Malmö


Fredag 1 mars:
18.00 Coach Clinic med Alex Sarama och Ticha Penicheiro

Lördag 2 mars:

11:00 Eastern Conference Final (semi)

12:00 Western Conference Final (semi)

13.00 Skills Challenge (för alla Jr. NBA-deltagare)

13:45 Jr. NBA Clinic med Alex Sarama och Ticha Penicheiro (för alla Jr. NBA-deltagare)
15:00 Match om tredje pris

16:00 Final

17:00 Prisutdelning

Om Jr. NBA Sweden:

The National Basketball Association (NBA) och Svenska Basketbollförbundet, SBBF, arrangerar tillsammans Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för ungdomar födda 2004-2005 (årskurs 6-7). Jr. NBA League konceptet har växt enormt under de senaste åren och finns nu i 16 europeiska länder. Jr. NBA Sweden Basketball League spelas i Stockholm, Göteborg och Malmö och ha plats för 30 lag i respektive liga. Varje lag kommer att representera ett av de 30 lag som spelar i den amerikanska proffsligan NBA och kommer att få t-shirts med ”sitt” NBA-lag till sina matcher.

Precis som i NBA kommer lagen att bli indelade i två conferences (East och West) och sex divisions (grupper). Grundserien spelas i två omgångar. den första i oktober (höstlov) och den andra i december (jullov). Åtta lag från varje conference kvalificerar sig till slutspelet, som spelas på sportlovet.

Kontakt:

För mer information, kontakta Henrik Smedberg, 08-699 63 01, henrik.smedberg@basket.se

Ticha Penicheiros highlights

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Ticha Penicheiro
Ticha Penicheiro
Ladda ned bild
Ticha Penicheiro
Ticha Penicheiro
Ladda ned bild
Ticha Penicheiro
Ticha Penicheiro
Ladda ned bild

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum