Film i Väst

Woody Harrelson med i Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness

Dela

I februari nästa år börjar inspelningen av Ruben Östlunds nya film, Triangle of Sadness. Nu är det också klart att en av huvudrollerna, den marxistiske sjökaptenen, görs av flerfaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson. Inspelningarna i Sverige förläggs till Trollhättan och Film i Västs Studio. Det är den femte filmen som Film i Väst samproducerar med Ruben Östlund.

Ruben Östlund och Erik Hemmendorff. Bild: Gus Kaage Film i Väst
Ruben Östlund och Erik Hemmendorff. Bild: Gus Kaage Film i Väst

- Efter de enorma framgångarna med The Square har vi stora förhoppningar på Ruben Östlunds nya film. Att få med sig stjärnskådespelare som Woody Harrelson med sju Oscars- och Golden Globe-nomineringar på sin meritlista borgar för ett gott hantverk. Det ger också stjärnglans till Västra Götaland när filmen till stora delar spelas in i Trollhättan och Studio Fares, säger Peter Possne, produktionschef för Film i Väst.

Woody Harrelson har medverkat som skådespelare i hundratalet filmer och tv-draman, bland andra Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, som han Oscarsnominerades för. Han blev Golden Globe-nominerad för sin roll i True Detective. Läs mer här.

Ruben Östlund fortsätter nu sökandet efter ytterligare skådespelare, bland annat de två huvudrollerna. Han har varit i Berlin, Paris, London, New York och Los Angeles och träffat fler än hundra skådespelare.

Triangle of Sadness är en komedi som tar avstamp i modevärldens finrum. Tillsammans med modellerna Carl och Yaya hamnar vi på en segellyxkryssare i Karibien. Där får vi träffa vår civilisations crème de la crème och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson). Med hjälp av en sjösjuke- och matförgiftningsepidemi förvandlas seglatsen till en mardrömsmetafor för slutet på den västerländska civilisationen. I efterdyningarna blir ett antal av passagerarna uppspolade på en öde ö. I kampen om överlevnad vänds hierarkierna och en filippinsk, medelålders städerska hamnar i topp.

I februari börjar inspelningen av Triangle of Sadness. Första delen utspelas i modevärlden, och de scenerna spelas in i Film i Västs Studio Fares i Trollhättan. Även interiörscenerna på skeppet spelas in i studion. Där byggs en särskild ställning så hela bygget kan gunga, för att simulera hög sjögång.

Triangle of Sadness får en mycket stor budget: 10 miljoner Euro. Triangle of Sadness blir den femte långfilmen som Film i Väst samproducerar med Ruben Östlund och Plattform Produktions producent Erik Hemmendorff: The Square (2017), Turist (2014), Play (2011), De ofrivilliga (2008).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ruben Östlund och Erik Hemmendorff. Bild: Gus Kaage Film i Väst
Ruben Östlund och Erik Hemmendorff. Bild: Gus Kaage Film i Väst
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Pressinbjudan: Ser du månen, Daniel24.1.2020 15:06:06 CETPressmeddelande

Den verklighetsbaserade danska biosuccén Ser du månen, Daniel, av Niels Arden Oplev och Anders W. Berthelsen spelades in i Göteborg förra året. Nu visas den på Göteborg Film Festivals Galasektion. Filmen har setts av 475 000 på dansk bio och blev den mest sedda danska filmen på bio förra året. Tisdag 28 januari inbjuds media att träffa Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen och skådespelaren Esben Smed för intervjuer.

Visst kan vi lösa den svenska biokrisen!4.12.2019 10:53:13 CETPressmeddelande

Det går mycket dåligt för svensk film på bio. 2019 kommer att gå till historien som ett av de allra sämsta åren mätt i marknadsandel. Men den nationella filmens kris är inte ny, den är inte isolerad till Sverige och de ana-lyser och förslag som förts fram i diskussionen är alltför ytliga och enkel-spåriga. Film i Väst menar därför att det viktigaste är att hela den sam-lade svenska filmbranschen – finansiärer, kreatörer, producenter och distributörer och visare – gemensamt sätter sig för att finna orsaker och lösningar på krisen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum