World Animal Protection Sverige

World Animal Protection: ”Ingen överraskning att myrkottar kan vara smittkälla för coronavirus”

Dela

Kinesiska forskare tror att myrkottar kan ligga bakom utbrottet av coronaviruset. Dr Neil D’Cruze, som är forskningschef på World Animal Protection säger:

”Det är ingen överraskning att myrkottar är en möjlig smittkälla till coronavirusutbrottet – eftersom miljontals av dem tas från det vilda i Asien och Afrika och handlas med runt hela världen.

 World Animal Protection har tidigare dokumenterat hur myrkottar tjuvjagas och slaktas utan någon som helst hänsyn till biosäkerhet. De fångas för att bli mat och deras fjäll används i traditionell medicin, trots att det finns växtbaserade alternativ.  .

Handeln med vilda djur medför enormt djurlidande och äventyrar människors hälsa. Om vi vill göra allt som står i vår makt för att skydda oss från virus som corona är ett permanent förbud mot handeln med vilda djur, í Kina och resten av världen, den bästa lösningen.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum