Spanska Turistbyrån

World Paella Day!

Dela

Den 20 september firas Valencias mest kända maträtt med World Paella Day. Som en hyllning kommer en tävling att hållas för att hitta världens bästa paellakock 2021.

Paella är den mest kända spanska maträtten och har sitt ursprung i Valencia. Befolkningen i Valencia visar stor respekt för den traditionella tillredningsmetoden. Men förutom recept och ingredienser är World Paella Day en dag för att fira berömmelsen som denna maträtt har runt om i världen. Rätten, som började sin historia under enkla förhållanden, har nu över åtta miljoner sökningar på internet vilket gör paella till världens fjärde mest kända rätt.

En intressant händelse som kommer att äga rum denna dag är den andra upplagan av World Paella Day CUP, en matlagningstävling där åtta internationellt kända kökschefer tävlar om att laga den bästa paellan. Alla finalisterna kommer att representera sina länder och tävla live i Valencia den 20 september.

I år kan du se tävlingen live på @worldpaelladay på Facebook och Instagram och rösta på ditt favoritrecept. Kockarna kommer från Sydkorea, Kina, USA, Peru, Uruguay, Costa Rica, Tjeckien, Irland, Belgien och Spanien. För mer information se den officiella webbplatsen worldpaelladay.org

Vill du också laga paella? Hämta inspiration från det här receptet på Spain.info eller från den här videon med två spanska kockar (på spanska). Efteråt kan du ladda upp ett foto på sociala medier med hashtaggen #WorldPaellaDay.

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Njut av det gröna Spanien!18.5.2022 12:32:15 CEST | Pressmeddelande

Att besöka norra Spanien är en förstklassig gastronomisk upplevelse omgiven av fantastisk natur och kultur. Mängden av frukt, grönsaker, kött och fisk samt fördelarna med olivolja gör det spanska köket smakrikt och hälsosamt. Det är en del av kulturen i Medelhavskosten, förklarad som immateriellt kulturarv av UNESCO. Vi föreslår att du lär känna Baskiens gastronomi genom att besöka några av de mest karakteristiska platserna

Slott och palats i Spanien27.4.2022 08:56:00 CEST | Pressmeddelande

Spanien har en lång historia fylld med erövringar från olika folk. Fenicier, romare och araber har alla lämnat sina spår och detta tillsammans med en rik agrikultur har bäddat för att landet är fyllt med slott, borgar och palats. Castillos y Palacios / Spain Heritage Network är en onlineplattform för turismproduktklubben Slott och Palats i Spanien och syftar till att lyfta fram slottens värde och främja dem. Här presenterar vi några av de vackra slott som man kan besöka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum