WSP

WSP levererar ett starkt resultat för 2019

Dela

Det blev en stabil start för det första året i WSPs globala strategi för 2019-2021. Det visar företagets resultat för 2019.

WSP-koncernen levererar 2019 en tillväxt på 12,7 procent, varav organisk tillväxt 3,5 procent. EBITDA-marginalen ökade till 15 procent jämfört med 11 procent 2018. I regionen EMEIA dit Sverige och Europa räknas in har WSP levererat en organisk tillväxt på 2,1 procent, vilket är i linje med förväntan. Mer om koncernens resultat hittar du här: https://www.wsp.com/en-GL/investors/press-releases/press-release-details?identifier=1991457&Year=2020 


– Vi har haft ett stabilt 2019, trots en del oro och svängningar i omvärlden. Vi växer och vi ökar våra marginaler samtidigt som vi genomfört ett antal viktiga förvärv i Norden och Centraleuropa. Vi kommer ha en fortsatt offensiv tillväxtagenda med både förvärv och organisk tillväxt, säger Magnus Meyer, vd för WSP Norden och Centraleuropa.

Även i Sverige har WSP fortsatt att växa under året, med en organisk tillväxt på 3,3 procent.

– Vi har haft ett bra år där vi fortsatt har goda resultat inom alla segment. Vi ser särskilt att vi växer på miljö- och hållbarhetssidan. Det handlar både om att vi valt den typen av förvärv men också att efterfrågan hos våra kunder ökar. Vi har under året haft ett särskilt fokus på vattenfrågan och 2020 kommer vi växla upp genom sätta ännu mer fokus på energi. Det är en viktig fråga för samhällsutvecklingen i stort och ett område där vi ser att vi har stora möjligheter att bidra, säger Håkan Danielsson, vd för WSPs svenska verksamhet.

WSPs strategi för de kommande åren ligger fast med fortsatt tillväxt, ökad effektivitet och ett naturligt engagemang i samhällsutvecklingen i Sverige och i världen.

– Vi går stärkta in i 2020 där vi kommer fortsätta på den inslagna vägen genom att ligga ännu närmre våra kunder och att se till att fortsätta vara den arbetsgivare där våra konsulter allra helst vill vara, säger Håkan Danielsson.

Höjdpunkter under 2019

 • WSP når 16 000 medarbetare i Europa och 50 000 i världen
 • WSP förvärvar danska Orbicon med 500 medarbetare med expertis inom miljö, vatten, klimatanpassning och byggnader. Detta innebär att WSP numera även finns på Grönland och Island.
 • WSP förvärvar nederländska Lievense med 375 medarbetare, ett multidisciplinärt teknikkonsultbolag som verkar inom fastigheter, infrastruktur, energi, vatten och miljö.
 • WSP lanserar Stadsbarometern 2019, ett helt nytt och unikt index över stadskärnors utveckling ur ett brett samhällsekonomiskt perspektiv
  WSP och Specialfastigheter Sverige AB tecknar ramavtal avseende projekterings-, projektlednings- och specialisttjänster.
 • WSP tecknar ramavtal med Norske tog AS gällande teknisk rådgivning. Ramavtalet är strategiskt viktigt för WSP och ett bevis på styrkan av samarbetsförmågan i Norden
 • WSP vinner tillsammans med Skanska en totalentreprenad för projekt Hamnbanan i Göteborg.
 • WSP knyter till sig det första start up-bolaget i satsningen på innovation inom ramen för acceleratorprogrammet Growspark
 • En nationell klimatstrategi antas av WSPs ledning som bland annat innebär att WSP ska bidra till att kunderna ska minst halvera sin klimatpåverkan till 2030 samt att WSPs egen verksamhet är klimatneutral 2040.
 • WSP placeras på plats nio i Universums ranking av attraktiva arbetsgivare. De stora teknikkonsulterna är de snabbast klättrande bolagen i rankingen.
 • Fortsatt ökning av andelen kvinnor i bolaget från 35 procent till 38 procent och framför allt andelen kvinnor på chefspositioner som gått från 29 till 34 procent.

Mer om koncernens resultat hittar du här: https://www.wsp.com/en-GL/investors/press-releases/press-release-details?identifier=1991457&Year=2020 

Kontakter

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med närmare 50 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 200 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Fyra av tio har drabbats av vattenbrist de senaste fem åren25.5.2020 07:11:00 CESTPressmeddelande

Nära fyra av tio svenska hushåll har drabbats av vattenbrist under de senaste fem åren och 67 av 98 tillfrågade kommuner uppger att de redan idag har påverkats av klimatförändringarna. Det är dock väldigt få bland både kommuner och privatpersoner som har beredskap för att hantera kommande vattenbrist. Det visar två färska undersökningar om vatten med medborgare respektive kommuner från analys- och teknikkonsultföretaget WSP.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum