studentum.se

YH-mässan 2021 blir digital

Dela

Den 25e mars är det dags för studentum.se:s digitala YH-mässa där cirka 80 utställare möter framtidens studenter. Mellan kl 10-17 finns det möjlighet att besöka utställares digitala montrar, ställa frågor till studentum.se:s studie- och yrkesvägledare, lyssna på föreläsningar samt chatta och boka in videomöten med yrkeshögskolorna.

Den snabba vägen till jobb går genom en YH-utbildning
Anna Hansback, event manager på studentum.se, berättar mer:
“Vi vet att YH-segmentet är populärt och det är inte så konstigt eftersom statistiken visar att 9/10 har jobb året efter examen. Det som blivit svårare i och med pandemin har visat sig vara möjligheten att hitta rätt i sitt utbildningsval. Det är svårt att få träffa skolor fysiskt och få den information man behöver för att göra ett informerat utbildningsval. Detta informationsgap hoppas vi kunna fylla genom att ge blivande studenter den här möjligheten”

Alla i hela Sverige
Tidigare har mässan rört sig mellan olika städer i olika delar av landet. Nu när mässan blir digital öppnar det upp ännu fler möjligheter. Anna Hansback fortsätter:
“Hela mässan ligger under ett och samma tak samtidigt som det ska vara enkelt att hitta rätt har vi delat upp vår virtuella miljö i olika mässhallar där Stockholm, Göteborg och Malmö har varsin hall och sen finns ytterligare en för andra delar av landet och distansstudier. I och med att evenemanget dessutom är kostnadsfritt hoppas vi kunna locka människor från hela landet. Vi vill ju att alla ska ha möjligheten att hitta rätt utbildning och vi ser nu en chans att kunna ge den möjligheten till väldigt många”

Registreringen till mässan öppnar den 23 mars. Så länge kan man klicka här för att läsa mer. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

studentum.se
studentum.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.studentum.se/

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.

Följ studentum.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från studentum.se

15 årsjubileum för Sveriges utlandsstudiemässa (digitalt i år)1.2.2021 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Educations Media Group (EMG) är ett av bolagen som insåg betydelsen av att snabbt ställa om till en digital plattform för att möta behovet hos studenter i Sverige. Två av företagets största mässor som arrangerades under hösten var den Digitala Utbildningsmässan (Studentum.se) och Sveriges Digitala Utlandsstudiemässa vilken är arrangerad av dotterföretaget Blueberry College & Universitet som är störst i Sverige på just utlandsstudier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum