Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen

Dela

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb. Totalt av de 525 beviljade utbildningarna i landet var det endast 10 stycken som hamnade på den nivån. I det Europeiska ramverket heter nivån EQF 6 vilket gör utbildningen jämförbar internationellt.

”Det är viktigt och glädjande för besöksnäringen att två managementutbildningar för vår näring på yrkeshögskolan blivit godkända på SeQF 6-nivå. Detta innebär en kvalitetsstämpel, status och en möjlighet till internationell jämförelse” säger Peter Thomelius, Utbildnings- & HR-chef Visita.

"Vi står inför flera stora utmaningar inom branschen de kommande åren. En av de största är behovet av kvalificerade och arbetslivsanpassade utbildningar. Ledarskap och digital kompetens är enligt mig de två viktigaste områden som behöver stärkas för att vara konkurrenskraftig på en alltmer oförutsägbar marknad. Att ha genomfört Frans Schartaus utbildning i Hotel Management ger studenten en fantastiskt bra plattform att bygga vidare på i sin karriär inom Hospitality. Det nära samarbetet med arbetslivet i kombination med ett gediget och modernt teoripaket gör att utbildningen ger de kompetenser som efterfrågas av branschen. Det är enormt viktigt att vi i arbetslivet fortsätter utveckla de hungriga människor som nu kommer ut från utbildningar, så vi alla gemensamt växer och anpassar oss till vår förändrade omvärld” säger Per Keller, VD, Hotel C Stockholm och medlem i ledningsgruppen för Hotel Management på Frans Schartaus Handelsinstitut.

97% får jobb

Frans Schartaus Handelsinstitut firar i år 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen. Skolan beviljades nya starttillstånd för 12 utbildningar den 26 januari i år och de är Apotekstekniker, Butiksledning, Hotel Management, IT-säkerhetstekniker, Löneekonom, Medicinsk sekreterare, Offentlig upphandlare, Redovisningskonsult, Revenue Management inom besöksnäringen, Teater-, Event- & Scentekniker, TRAC – Diplomerad Resekonsult och Visual Merchandise. Hör gärna av dig direkt till skolan om du vill ha mer information eller har ett intresse av att samarbeta.

 
 
* För mer information om Kvalifikationsramverket se www.SeQF.se 

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar inom ramen för yrkeshögskolan. Skolan utbildar både specialister och ledare. Yrkeshögskoleutbildningarna skapas och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Vår målsättning är att bedriva utbildning med hög kvalité där de studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetens som arbetslivet efterfrågar. Frans Schartaus Handelsinstitut har idag 16 YH-utbildningar inom ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen. Hela 9 av 10 av får arbete direkt efter examen. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Södermalm, nära Skanstull. Läs mer på www.schartau.se.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum