Einar Mattsson

Ylva och Christina fick medalj av polisen för sina mångåriga insatser i Hjulsta

Dela

Med uppskattande ord fick områdesförvaltare Ylva Forslund och biträdande förvaltare Christina Åkerblad i fredags ta emot polisens medalj för sitt långa engagemang i Hjulsta i Järva. Det är ett engagemang som under åren bidragit till att göra området mer tryggt och trivsamt.

Foto: John Sandlund Inklippt foto: Eget
Foto: John Sandlund Inklippt foto: Eget

Som områdesförvaltare har Ylva Forslund med kollegor genom en uthållig, omtänksam och personlig förvaltning gjort skillnad för att utveckla Hjulsta. Konkret handlar det, utöver att genomföra investeringar i husen som säkra lås, belysning, upprustning av källargångar och av utemiljön, om att i det dagliga ha nära kontakt med hyresgäster, skapa relationer mellan hyresgästerna och ha daglig kontakt med olika aktörer i området. Gott samarbete var också det som lokalpolisen i Järva lyfte fram som betydelsefullt för den goda utvecklingen.

Utöver det har områdesförvaltare Ylva Forslund och förvaltningsteamet också ökat sammanhållningen i Hjulsta genom att arrangera Hjulsta-dagen och årliga aktiviteter för barn och unga, startat upp trygghetsvandringar i Hjulsta och genomfört trapphusmöten med boende som Ylva är uppfinnare till.

— Det var både oväntat och omtumlande att få en medalj. Det vi har gjort för att ha ett välfungerande samarbete med våra hyresgäster är att vara synlig, lyssna och samtala. På möten, vid spontana träffar på gatan och när de besöker områdeskontoret. Att ta sig den tiden, det ger mångfalt tillbaka.

 Stadsdelen, polisen, skolan, föreningar, fastighetsägare och de flesta hyresgäster, tillsammans är vi de goda krafterna som man pratar om på Järva. Vi här är mångdubbelt fler än de krafter som vi läser om i tidningarna.

Christina Åkerblad har i sin roll som medarbetare på Servicecenter och biträdande förvaltare mött Hjulstaborna dagligen. Hon är liksom Ylva ett välkänt ansikte bland hyresgästerna.

— För mig har närheten till de boende varit avgörande. Att ha ett kontor här gör att vi ser, hör och känner varenda vrå av Hjulsta väl. Hyresgästerna kan enkelt och smidigt komma i kontakt med oss på områdeskontoret.

Fastighetschef Martin Fors kommenterar kollegornas medaljer för Hjulsta:

— Att Ylva och Christina har varit uppskattade av både hyresgäster och kollegor har vi vetat länge. När till och med polisen uppmärksammar våra medarbetares insatser, då är det verkligen speciellt och såklart oerhört glädjande.


Fakta om Hjulsta

Byggår: 1969-1971
Antal lägenheter: 1 200
Lokalkontor: Hjulsta backar 8

Området är planerat för en bilfri och naturnära miljö. Bostadshusen är omgärdade av gröna parker och skogsmiljö och bilparkeringarna och gator ligger placerade i områdets ytterkanter. Einar Mattsson äger och förvaltar också två punkthus som byggdes 2008. Husen är nio våningar högt med totalt 76 lägenheter. I bostadsområdet ligger även 15 nybyggda radhus med äganderätt.

Nyckelord

Bilder

Foto: John Sandlund Inklippt foto: Eget
Foto: John Sandlund Inklippt foto: Eget
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Invigningen av Mötesplats St Paul: ”Här sänks trösklarna för möten och samtal”8.12.2022 10:27:57 CET | Nyheter

I nyrenoverade rum och salar invigde Stockholms Stadsmission mötesplats St Paul med hundratalet inbjudna från sin verksamhet, akademi, kultur och näringsliv. Einar Mattsson var på plats både i sin roll som en av finansiärerna för projektet och det mångåriga engagemanget i Stockholms Stadsmission. Mötesplats St Paul ska vara en naturlig plats för möten mellan oss alla. Hemlösa, besökare, nyfikna, hungriga eller boende i huvudstaden möts här genom samtal eller aktiviteter.

”Vi bygger fina lägenheter med bra materialval, och du hittar det där lilla extra”— fredagsporträttet med Åke Strömgren2.12.2022 10:00:00 CET | Blogginlägg

Med norrländsk trygghet, lugn och lång erfarenhet och kunskap hanterar platschef Åke Strömgren de flesta utmaningar. Lagkänslan är viktig på projektet Elddonet som han nu basar över. Han är stolt över att bygga Einar Mattsson-lägenheter som har det lilla extra. Ett SM-guld finns att stoltsera över och golf var ingen sport förrän Åke testade på det. Möt honom här:

Fastighetstekniker Yad bygger sin karriär på Einar Mattsson1.12.2022 06:00:00 CET | Nyheter

Vi träffar Yad Javidi för en fika på Luxlampan på Lilla Essingen. Denna nyfikna person började som fastighetstekniker på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB i januari 2019. Nu pluggar han till byggnadsingenjör med inriktning mot renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) fram till maj när han examineras. Det är därför vi ses för en fika. Vad har han att berätta nu när hans första praktikperiod snart är avklarad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum