Uppsala stift

Ylwa och Kjell Sjelin får miljöpris

Dela

Uppsala stifts miljöpris 2019 ges till lantbrukarna Ylwa och Kjell Sjelin, Vattholma. Prissumman är 20 000 kronor och priset delas ut den 14 november.

Motiveringen lyder ”Uppsala stifts miljöpris 2019 tilldelas Ylwa och Kjell Sjelin i Vattholma. De får priset för sitt arbete med ekologiskt lantbruk och jordens överlevnadsfrågor. Ylwa och Kjell Sjelin är drivande och idérika, genom att göra lite mer än det förväntade skapar de ett intresse för miljöfrågorna. Genom en öppenhet som tar sig uttryck i att de tar emot studiebesök från när och fjärran, liksom blivande agronomstudenter på SLU, sprider de sitt kunnande och sitt engagemang”.

Priset delas ut vid stiftsfullmäktiges sammanträde i Uppsala den 14 november, klockan 12.30 i Stiftets Hus, Dragarbrunnsgatan 71.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum