Apollo

Yogaresor toppar listorna - 4 av 10 svenskar vill yoga på semestern

Dela

Nästan hälften av svenskarna uppger att de vill yoga under semestern och intresset är överlägset störst bland kvinnor, enligt Apollos senaste SIFO-undersökning. Yoga ligger i topp som en av de träningsformer svenskarna helst vill utöva på resan.

Att träna på semestern har aldrig varit så populärt som idag. Hela 45 procent av svenskarna uppger att de vill ha en aktiv semester med någon form av fysisk aktivitet. Här hamnar yoga på en andra plats på listan över önskade träningsformer, efter vandring som ligger i topp.

 –Vi har aldrig bokat så mycket yogaresor som vi gör idag. Allt fler börjar förknippa rörelse och aktiviteter som exempelvis yoga med semester och det är inte konstigt, det är en perfekt aktivitet för att varva ner och komma i balans både fysiskt och mentalt, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo.

Intresset är absolut störst bland kvinnor där 66 procent uppger att de vill yoga på semestern jämfört med endast 15 procent av männen. Det syns också ett större intresse hos den yngre målgruppen (under 44 år).

Apollo är Sveriges största arrangör av tränings- och sportresor. 2017 tog Apollos hotell under labeln Apollo Sports emot 20 procent fler gäster jämfört med föregående år. Även Apollos övriga koncepthotell Mondo Selected och Family, som erbjuder morgonyoga, gym, simskola och gruppträning ökade med 15 procent.

 –Morgonyogan har i allt större utsträckning blivit en rutin på flera av våra hotell och vi utvecklar ständigt nya yogaresor och läger liksom lite mer exotiska yogaresor. Idag kan du både yoga på våra sporthotell till en skön soluppgång, yoga på en båt i Maldiverna eller i det magiska bergslandskapet i Kappadokien, säger Giray.

Yoga med Apollo

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 16-24 februari 2018. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa utomlands och intresse för att resa utomlands. Svaren är riksrepresentativt fördelat över Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00Pressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45:00Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum