Svea Ekonomi

Young E-business of the Year 2019: Här är finalisterna och vinnaren i årets entreprenörstävling för unga

Dela

För att uppmuntra fler ungdomar att starta e-butik har bank- och finansgruppen Svea instiftat det årliga priset ”Young E-business of the Year”. Under oktober fick ungdomar mellan 15 och 25 år möjlighet att testa sitt entreprenörskap och presentera sina e-handelsidéer för chansen att vinna ett stipendium. Fem finalister har nu utsetts och däribland årets vinnare: Neptun UF från Bromma.

Svea genomförde för tredje året i rad tävlingen Young E-business of the Year. Under oktoberhar ungdomar från hela Sverige haft möjligheten att skicka in sina bästa e-handelsidéer för chansen att belönas med ett stipendium. Syftet med tävlingen är att uppmana till ungt entreprenörskap och väcka intresse för e-handel. Årets upplaga lockade till sig rekordmånga ungdomar med smarta och nytänkande idéer kring e-handel. Vassast var Neptun UF. De fyra vännerna William Linné, Fredrik Degen, Leo Righetti och Axel McCarthy från Bromma Gymnasium utsågs nämligen till vinnare tack vare sin innovativa idé Neptun, ett hållbart och klimatsmart tvättmedel utvunnet ur svenska kastanjer.

– Det är fantastiskt roligt att se detta engagemang från ungdomar. Vi vill tacka alla som deltagit i tävlingen med sina smarta och innovativa idéer. Tävlingen fortsätter att växa i både kvantitet och kvalitet. Sverige går en ljus framtid till mötes med så många unga entreprenörer i landet. Neptun var i hård konkurrens med flertalet duktiga unga entreprenörer men vann då de hade en idé med stor potential som dessutom bidrar till en mer hållbar framtid. Just hållbarhet var en återkommande trend bland årets bidrag, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

Vinnare och finalister: Young E-business of the Year 2019

Vinnare: Neptun UF från Bromma
Tävlingsdeltagare:
William Linné, Fredrik Degen, Leo Righetti och Axel McCarthy
Neptun UF erbjuder marknadens första tvättmedel utvunnet från kastanjer. Tvättmedlet är 100 procent naturligt och lika skonsamt för vår miljö som för huden och kläder.

Finalist: WearYOURself UF från Malmö
Tävlingsdeltagare: Sissela Morin och Magda Sjölin
WearYOURself tillverkar handgjorda håraccessoarer av återvunnet material. Syftet med projektet är att lyfta människors intresse för miljövänligt mode och på så sätt minska vårt ekologiska fotavtryck.

Finalist: Waste Innovation UF från Örebro
Tävlingsdeltagare: Jacob Rundgren och Johan Bülow
Waste Innovation vill vara en samlings- och marknadsplats för företag som vill göra vår framtid mer hållbar genom att sälja produkter som kan ersätta engångsartiklar i plast och papper.

Finalist: Sundsvallsreflexen UF från Sundsvall
Tävlingsdeltagare: Tova Johansson, Moa Lindborg, Ismet Altuntas och Emilia Sulaiman
Sundsvallsreflexen har tagit fram en tygpåse med reflextryck. En modernt utvecklad tygpåse med en snygg design föreställande Sundsvalls småorter i reflextryck. Med lokal produktion och design vill man få fler Sundsvallsbor att använda reflex.

Finalist: Culinova UF från Bromma
Tävlingsdeltagare: Axel Salomonson, Moa Hammarström, Elsa Larsson och Erik Särlvik
Culinova UF erbjuder en egenutvecklad lösning för ett hållbarare kök. Produkten heter Ett-Två-Trä och är ett komplett paket som innehåller allt du behöver för att ge din träskärbräda nytt liv i tre enkla steg. Lösningen är anpassad för e-handel då paketet ej överstiger Postnords mått- och viktgränser vilket gör att det kan levereras direkt i brevlådan.

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:
Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar e-handel, Svea Ekonomi
08-470 35 88
magdalena.caesar@svea.com

Bilder

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea
Svea är en finansiell företagsgrupp med trettio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet. Med 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapar vi administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. Läs mer på svea.com.

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Allt-i-allo, kläder och teknik: E-handelsbranscherna som ökar mest12.6.2020 07:30:00 CESTPressmeddelande

E-handeln växer fortsatt i Sverige och idag är det inom många branscher mer givet att starta en e-handel än en fysisk butik. Under 2019 startades hela 2 084 nya e-handelsföretag i Sverige. Och den bransch som såg allra flest nya digitala butiker var modebranschen. Hela 526 nya klädbutiker öppnade online under förra året. Det visar bank- och finansgruppen Sveas nya kartläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum