Linköpings kommun

Yrkes-SM hålls i Linköping

Dela

Anders Ljungstedts gymnasium står i år värd för två tävlingar i yrkes-SM. Sveriges bästa unga flygmekaniker och bästa lastbilsförare ska koras. Vinnande flygmekaniker får delta i VM i Shanghai nästa år.

Tid: Tävlingarna pågår 15 och 16 oktober. Media är välkomna torsdag 15 oktober mellan klockan 13 och 16. Kontakt: Alexander Friberg telefon 0725-96 79 92

Plats: Parkeringen vid Anders Ljungstedts gymnasium

Det är första gången detta SM hålls i Linköping. I våras tvingades arrangörerna ställa in yrkes-SM i Helsingborg där cirka 50 yrkeskategorier skulle ha tävlat. Nu har Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, (TYA) tagit över tävlingarna för lastbilsförare och flygmekaniker. Dessa genomförs tillsammans med Anders Ljungstedts gymnasium.

Tävlingen är öppen för dem som avslutat ett yrkesgymnasium och jobbat en kortare period.

Tävlande flygmekaniker

Jesper Nilsson, Göteborg (Anders Ljungstedts gymnasium)

Emrik Gunnarsson, Mantorp (Anders Ljungstedts gymnasium)

Mark van der Werf, Habo (Anders Ljungstedts gymnasium)

Louie Skovbye, Ljungbyhed (Flygteknikcenter Ljungbyhed)

Albin Hessel, Gävle (Arlandagymnasiet)

Rasmus Barrsten, Linköping (Nyköpings gymnasium)

Tävlande lastbilsförare

Richard Ryberg, Fristad (Viskastrandsgymnasiet)

Teodor Petersson, Vimmerby (SYAB Hultsfred)

Hampus Högberg, Härnösand (Sundsvalls gymnasium)

Mimmi Roslin, Skurup (Nils Holgersson)

Elias Enfeldt, Åsele (Malgomajskolan)

Daniel Kvist, Linghem (Vreta Utbildningscentrum)

Andreas Johansson, Klippan (Tegelbruksgymnasiet)

Miranda Wikberg, Älvsbyn (Björknäsgymnasiet)

Kontakter

Alexander Friberg
lärare i flygteknik och domare
telefon 0725-96 79 92

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum