Lernia

Yrkeshögskoleutbildning skapar framtidens molnexperter

Dela

De senaste åren har vi sett en större efterfrågan på molntjänster, vilket i sin tur skapar behov av arbetskraft och det mesta tyder på att efterfrågan på molntjänster kommer att fortsätta öka framöver. Lernias utbildning Cloud and IT-Infrastructure Engineer är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med bas i Stockholm som ska göra studenterna redo för att bidra till de tekniska och affärsmässiga utmaningarna i näringsliv och samhälle som följer med den ökade användningen av molntjänster.

Foto: Katarina Devell
Foto: Katarina Devell

Under det senaste årtiondet har tillväxten för molnföretagen globalt legat på 52 procent per år i genomsnitt, och verkar bli allt större enligt Synergy Research Group. Jejo Perkovic, utbildningsledare på Lernias tvååriga yrkeshögskoletbildningen Cloud and IT-Infrastructure Engineer, ser att det inom IT-branschen finns ett stort behov för personer med kunskaper inom molntjänster.

- Vårt samhälle står inför stora förändringar avseende hur vi ser på och hur vi använder molntjänster. Personer med kompetens, som har förmågan att förstå hur dessa system och lösningar fungerar och vilka krav som ställs, är mycket eftertraktade och det gäller på ett tekniskt såväl som ett affärsmässigt plan, säger Jejo Perkovic, utbildningsledare på Lernia. 

Digitaliseringen kräver experter på molntjänster  

Kompetens inom IT efterfrågas i nästan alla branscher och i höstas blev det klart att regeringens utredning om molntjänster i den offentliga sektorn faktiskt försenades på grund av att arbetet med att rekrytera rätt kompetens drog ut på tiden. IT-molnspecialister hjälper företag och organisationer med molntjänster, vilket innebär att de tekniskt och affärsmässigt anpassar samt effektiviserar lösningar i molnet. Ebtisam Mohammedsalih studerar Cloud and IT-Infrastructure Engineer.

- Allting runt omkring oss blir ju digitaliserat och det flesta händer inom Cloud och AI. Förr eller senare kommer nästan allting att flytta till molnet så varför inte börja lära sig hur det fungerar, tänkte jag. Ju tidigare man kommer in i det, desto roligare blir det att se utvecklingen inom branschen, säger Ebtisam Mohammedsalih som studerar Cloud & IT-Infrastructure Engineer. 

Men det är inte bara i Sverige som behovet för IT-experter är stor. Utbildningsledare Jejo Perkovic säger att bristen är global och utbildningen Cloud and IT-Infrastructure ger därför en grundläggande förståelse och kunskap i vad som krävs för att kunna bli framgångsrik samt göra karriär i IT-branschen världen över.

Utbildningen Cloud and IT-Infrastructure Engineer startar den 30 augusti. Den är nära förankrad i arbetslivet och ses över av företag som Colding Digital Teknik, Obligo, ICW och Telenor Inpli. Anmälan är, läs mer och sök vi länken nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Katarina Devell
Foto: Katarina Devell
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nu ska Söderhamns arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning15.4.2021 13:30:49 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Söderhamn med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Yrkeshögskoleutbildning ska skapa framtidens svetsspecialister13.4.2021 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

Ny analys från Arbetsförmedlingens visar att det råder stor brist på personer som behärskar klassiska industriyrken. Men genom fortbildning tror utbildningsaktören Lernia att intresset för dessa samhällsbärande yrkena kan öka. För att möta den stora efterfrågan på svetskompetens i såväl tillverkningsbranschen som offentlig sektor erbjuder Lernia nu utbildningen Internationell svetsspecialist för yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologi. Det är en ettårig distansutbildning med tio träffar i Trollhättan.

Utbildning i Borlänge ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen9.4.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Borlänge. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

Utbildning i Söderhamn ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen30.3.2021 09:49:48 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Söderhamn. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum