Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesplugget fick flest antal förstahandssökande gymnasieelever i Uppsala, i förhållande till antalet utbildningsplatser.

Dela

”På Yrkesplugget gläds vi över att så många elever valt att söka till Uppsalas modernaste yrkesgymnasium. Det är tydligt att vår profil med tydlig satsning på IT och en starkt elevfokuserad personal slår igenom i sökbilden

Yrkesplugget är återigen den skola som efter ordinarie sökperiod står med flest antal förstahandsköande i förhållande till antalet utbildningsplatser. "Vi tror att Yrkespluggets idé med små elevgrupper och sammanhållna klasser i en liten skola är avgörande för att eleverna söker oss. Den fina familjära stämningen bidrar säkert också". säger Björn Wallqvist, rektor på Yrkesplugget i Uppsala.

Han tillägger att "Vi arbetar nära branscherna vi utbildar till och tillsammans har vi marknadsfört utbildningar inom Fordon- och transportprogrammet. Först ut var MECKR.se och vi fortsätter under våren med ”BUILDR” och ”TRUCKR”." Samarbetet som är långsiktigt stärker skolan och säkerställer att fler får en anställningen efter examen. 
 
Yrkesplugget har utbildningar inom Bygg- och anläggningsprogrammet och fordon- och transportprogrammet och utbildar bland annat träarbetare, målare, plattsättare, golvläggare, mekaniker och yrkeschaufförer. Alla är yrken där det finns ett stort behov av personal på arbetsmarknaden.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se
Vad Yrkesplugget är kan sammanfattas i vår vision; ”Väl förankrade i verkligheten skapar vi anställningsbara elever med möjlighet att få jobb”. På Yrkespluggets Fordonsprogram kan du välja mellan tre programinriktningar; Personbilsteknik, MC-teknik (endast i Bromma) och Transportteknik. På bygg- och anläggningsprogram kan du välja yrken som; anläggare, betongarbetare, glastekniker, golvläggare, håltagare, murare, takmontör, målare, träarbetare och plattsättare. Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de en mångsidig kompetens och har arbetat med yrkesutbildning i över 18 år. 2010 startades skolan i Uppsala. Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler. Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt. Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Samarbetet mellan skola och näringsliv, pusselbiten för att öka elevunderlag samt att skapa anställningsbara elever på gymnasiet.26.10.2017 12:53Pressmeddelande

I fjol inledde Yrkesplugget ett projekt med Bavaria Stockholm och Bilia personbilar som i år även omfattar samarbete med Din Bil Sverige. Förutom att elever har sin praktik på företagen har samarbetet utvecklats till att gälla också marknadsföring i syfte att öka intresset för utbildningen och att öka elevunderlaget, detta under varumärket "Meckr".

Förebilder är en viktig väg att få unga att välja en yrkesutbildning, samarbete mellan skola och näringsliv en annan viktig pusselbit.3.4.2017 07:30Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget skapade fyra från skolan fristående webbplatser för sina olika gymnasieinriktningar. Innehållet skulle vara enkelt att ta till sig, korta filmer med ungdomar som idag jobbar med det de utbildat sig till. På ett eller annat sätt var det viktigt att också få med näringslivet, för ökad trovärdighet och framtidstro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum