Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesplugget slår ett slag för Yrkesutbildningens År via sajten "Truckr"

Dela

I vår fortsatta satsning att öka intresset för yrkesutbildningar har vi skapat olika varumärken för våra utbildningsprogram. Nu lanserar vi www.truckr.se i syfte att blivande gymnasieelever blir inspirerade att välja utbildningen till yrkesförare. Vår tanke är att detta skall bli en av flera inspirationsplatser för de elever som står inför sina gymnasieval. Vi har träffat tidigare elever från Yrkesplugget på deras nuvarande arbetsplatser för att ge dem ett utrymme att berätta vad deras utbildning lett fram till, hur de trivs och vad de tänker om framtiden.

Truckr varumärke
Truckr varumärke

Yrkesplugget firar i höst 10 år som friskola med inriktning på yrkesutbildning på gymnasienivå och vuxenutbildning. Vi har sedan starten yrkesutbildat omkring 1500 elever.

Genom satsningen på Truckr (www.truckr.se) för blivande yrkesförare och tidigare lanserade Meckr (www.meckr.se) för blivande personbilsmekaniker, hoppas vi nå ännu fler elever i för-gymnasial ålder. Framförallt de elever som är osäkra på sina val till gymnasieskolan.

Det är vår uppfattning att det pratas mycket om yrkesutbildningar på olika nivåer och vikten av de finns. Men, vår uppfattning är också att detta prat inte alltid når de rätta mottagare, det vill säga eleverna.

Vi uppmanar nu andra skolor att följa vårt exempel. Att låta tidigare elever komma till tals och bli inspiratörer på ett eller annat sätt. Antingen så som vi på Yrkesplugget gör, genom olika webbplatser, film, annonser och annan marknadsföring eller på något annat sätt.

Vår tes är, ju fler som gör ju större effekt skapas!

Walk the talk - Yrkesutbildningens År 2016

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Truckr varumärke
Truckr varumärke
Ladda ned bild
Annelee Bergstrand Rektor Yrkesplugget Bromma & ägare
Annelee Bergstrand Rektor Yrkesplugget Bromma & ägare
Ladda ned bild
Björn Wallqvist Rektor Yrkesplugget Uppsala
Björn Wallqvist Rektor Yrkesplugget Uppsala
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se
Vad Yrkesplugget är kan sammanfattas i vår vision; ”Väl förankrade i verkligheten skapar vi anställningsbara elever med möjlighet att få jobb”. På Yrkespluggets Fordonsprogram kan du välja mellan tre programinriktningar; Personbilsteknik, MC-teknik (endast i Bromma) och Transportteknik. På bygg- och anläggningsprogram kan du välja yrken som; anläggare, betongarbetare, glastekniker, golvläggare, håltagare, murare, takmontör, målare, träarbetare och plattsättare. Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler. Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt. Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21Pressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38Pressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum