Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesplugget Uppsala välkomnar besökare.

Dela

Nu på torsdag den 4 februari håller Yrkesplugget Uppsala Öppet Hus. Vi välkomnar alla intresserade att besöka ett modernt Yrkesgymnasium i centrala Uppsala.

Yrkesplugget Uppsala är en modern skola med starkt fokus på IT samtidigt som vi endast utbildar inom Yrkesutbildningar. Vi var först i Uppsala med att bli Branschrekommenderade för vårt Bygg- och anläggningsprogram och vi har på kort tid vuxit till att bli Uppsalas största Fordon- och transportgymnasium. Vi har en hög andel elever som går direkt från skolan ut i anställning och mer än 90% av eleverna lämnar oss på studenten med examen. Vi jobbar med modern metodik kopplad till It, håller små klasser och verklighetsnära uppgifter i utbildningen.
Vi välkomnar allmänheten att besöka oss, se våra fina lokaler, träffa lärare och personal och lära sig mer om vad Yrkesprogrammen innebär 2016. 
Datum: 4 februari
Tid: 16:00 - 19:00
Adress: Kungsgatan 66, Uppsala

 

Nyckelord

Kontakter

Björn Wallqvist - Rektor Yrkesplugget Uppsala
Tel: 018-167454
E-post: bjorn.wallqvist@yrkesplugget.se

Annelee Bergstrand - Rektor Yrkesplugget Bromma
E-mail: annelee@yrkesplugget.se
Tel vx: +46 (0) 8 409 14 200

Börje Lundén - Marknadsansvarig
Tel: +46 (0) 735 295 990
E-post: borje@yrkesplugget.se

Bilder

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se
Vad Yrkesplugget är kan sammanfattas i vår vision; ”Väl förankrade i verkligheten skapar vi anställningsbara elever med möjlighet att få jobb”. På Yrkespluggets Fordonsprogram kan du välja mellan tre programinriktningar; Personbilsteknik, MC-teknik (endast i Bromma) och Transportteknik. På bygg- och anläggningsprogram kan du välja yrken som; anläggare, betongarbetare, glastekniker, golvläggare, håltagare, murare, takmontör, målare, träarbetare och plattsättare. Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de en mångsidig kompetens och har arbetat med yrkesutbildning i över 18 år. 2010 startades skolan i Uppsala. Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler. Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt. Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Samarbetet mellan skola och näringsliv, pusselbiten för att öka elevunderlag samt att skapa anställningsbara elever på gymnasiet.26.10.2017 12:53Pressmeddelande

I fjol inledde Yrkesplugget ett projekt med Bavaria Stockholm och Bilia personbilar som i år även omfattar samarbete med Din Bil Sverige. Förutom att elever har sin praktik på företagen har samarbetet utvecklats till att gälla också marknadsföring i syfte att öka intresset för utbildningen och att öka elevunderlaget, detta under varumärket "Meckr".

Förebilder är en viktig väg att få unga att välja en yrkesutbildning, samarbete mellan skola och näringsliv en annan viktig pusselbit.3.4.2017 07:30Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget skapade fyra från skolan fristående webbplatser för sina olika gymnasieinriktningar. Innehållet skulle vara enkelt att ta till sig, korta filmer med ungdomar som idag jobbar med det de utbildat sig till. På ett eller annat sätt var det viktigt att också få med näringslivet, för ökad trovärdighet och framtidstro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum