Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesplugget vann 100 000 kr

Dela

Jesper Ström, APL-ansvarig och lärare på Yrkesplugget Bromma nominerade sin skola till en annorlunda tävling. Kamasa Tools och Autoexpertens kontaktade under hösten 2015 alla Sveriges 170 fordonsgymnasium och uppmanade dem att nominera varför just deras skola skulle vinna en prischeck på 100 000 kr. De fyra skolorna som valdes ut presenterades på Yrkes-SM i Malmö. Jespers nomineringen gjorde Yrkesplugget till en av vinnarna.

Björn Wallqvist, rektor på Yrkesplugget Uppsala med prischecken
Björn Wallqvist, rektor på Yrkesplugget Uppsala med prischecken

Jespers nominering till tävlingen:

Yrkesplugget jobbar långsiktigt med att utbilda bilmekaniker/tekniker. Ungdomar i dag väljer inte fordonsteknik i samma utsträckning som tidigare. Detta kan bli ett samhällsproblem. Vi jobbar aktivt med branschen för att göra utbildningen attraktiv och vi gör det med lärare som har erfarenhet av teknik i dagens bilar.Tekniker från tex Volvo, BMW, VW är regelbundet på besök i skolans verkstad för att hjälpa till att förbereda elever för apl. Med kvalitets verktyg så blir det tydligare att det är en bransch att satsa på.Yrkesplugget har ett driv att förbättra utbildningen för morgondagens mekaniker. 

Intresse motivation engagemang driver oss att locka ungdomar till bil branschen.

Att ha moderna och exklusiva verktyg skulle hjälpa oss att driva utbildningen framåt.

Vi tycker att elever ska få en gedigen grund att stå på innan man går på apl/praktik.

Att då få jobba med samma verktyg på skolan som man sen ser på företagen är bra.

Yrkesplugget I Brommas arbete med företagen har nu gjort att vi ser en trend till att många föräldrar till ungdomar gillar vårt sätt att jobba,och att branschen är med för att i framtiden kunna rekrytera nya medarbetare.Nya verktyg skulle vara fantastiskt för att kunna göra jobbet om än bättre.

Jesper Ström

Lärare / APL-ansvarig - jesper.strom@yrkesplugget.se - 076-768 89 90

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Wallqvist, rektor på Yrkesplugget Uppsala med prischecken
Björn Wallqvist, rektor på Yrkesplugget Uppsala med prischecken
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.

Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.

 

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Samarbetet mellan skola och näringsliv, pusselbiten för att öka elevunderlag samt att skapa anställningsbara elever på gymnasiet.26.10.2017 12:53Pressmeddelande

I fjol inledde Yrkesplugget ett projekt med Bavaria Stockholm och Bilia personbilar som i år även omfattar samarbete med Din Bil Sverige. Förutom att elever har sin praktik på företagen har samarbetet utvecklats till att gälla också marknadsföring i syfte att öka intresset för utbildningen och att öka elevunderlaget, detta under varumärket "Meckr".

Förebilder är en viktig väg att få unga att välja en yrkesutbildning, samarbete mellan skola och näringsliv en annan viktig pusselbit.3.4.2017 07:30Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget skapade fyra från skolan fristående webbplatser för sina olika gymnasieinriktningar. Innehållet skulle vara enkelt att ta till sig, korta filmer med ungdomar som idag jobbar med det de utbildat sig till. På ett eller annat sätt var det viktigt att också få med näringslivet, för ökad trovärdighet och framtidstro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum