Einar Mattsson

Yrkesskicklige Peter Ståhl uppmärksammas med bronsavtryck efter 40 år på Einar Mattsson 

Dela

I ett av Stockholms största privata fastighetsbolag, Einar Mattsson, finns ovanligt många mångåriga medarbetare. Familjebolaget har i årtionden varit en trivsam arbetsplats med möjlighet att yrkesväxla inom koncernen. Nu har Peter Ståhl arbetat över 40 år och uppmärksammas därför särskilt med en plakett i brons. Plaketten har nu placerats synligt på en av familjens fastigheter, kvarteret Uven Större 6, som byggdes samma år som Peter anställdes.

Peter Ståhl var 23 år gammal när han började arbeta på Einar Mattsson. Han inledde sin yrkesbana som snickare, men har under sina år även arbetat på serviceavdelningen, ansvarat för fastighetsunderhålls-gruppen och arbetat som besiktningsman. Med sin stora yrkesskicklighet och sitt engagemang är han en mycket uppskattad kollega som arbetat med tre generationer familjeföretagare.  

Enligt tradition uppvaktas alla jubilarer på Einar Mattsson. De medarbetare som arbetat en längre tid i bolaget uppmärksammas i samband med sina 15-, 25- och 30-årsjubileum. Peter har i samband med dessa jubileer tagit emot såväl manschettknappar silver och guld, som en tårtspade i form av en murslev. För de som arbetat så länge som 40 år har gåvorna sett olika ut. Nu behövde en ny tradition införas på Einar Mattsson 

Einar Mattsson lät därför gjuta av Peters handavtryck i brons, som sedan monterades i en fastighetValet av fastighet blev kv. Uven Större 6, en fastighet som byggdes samma år som Peter började – år 1979.  

– Jag vill rikta ett stort tack till Peter för de insatser du gör och har gjort i mer än fyrtio år. Det är värdefullt för oss att så bra medarbetare, med så stort engagemang, som under så lång tid bidrar till vår framgång, säger koncernchef Stefan Ränk.  

Nu har plaketten med handavtrycket monterats i kvarteret Uven på Brännkyrkagatan 75 och finns att se i fastighetens entré. Handavtrycket avtäcktes högtidligen den 22 april. Vid avtäckningen deltog en begränsad men engagerad skara personer däribland koncernchef Stefan Ränk som deltog digitalt.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Jag brinner för att göra fastigheter mer hållbara” – fredagsporträttet med Robert Linder14.5.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Energigruppens specialist Robert Linder är fullbelagd i flera år framöver, då efterfrågan på energitjänster är stor. Robert är systematisk, tydlig och en uppskattad kollega. På jobbet trivs Robert med familjeföretagets familjära stämning och de snabba beslutsvägarna. På fritiden lägger han gärna tid på klättring, så kallad bouldering, där klättringen sker helt utan utrustning.

”Den familjära stämningen ska nå ut till de vi möter” — fredagsporträttet med Sophie Berglind7.5.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Sophie Berglind är gruppledare, men nu även chef för hela Einar Mattssons servicecenter som tar emot stora mängder av samtal, mejl och besök. Sophie är alltid glad, positiv och hjälpsam. Hon har ett stort intresse för ledarskap och det finns knappt en fråga som Sophie inte har ett svar på i kundsammanhang, då hon är erfaren, skicklig och diplomatisk. Med coachning, mat och mamma samlar hon insikter och behåller lugnet efter en stressig dag.

”Ett bolag med starkt kundfokus” — fredagsporträttet med Magnus Öhman23.4.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Magnus Öhman är ny projekteringschef på Einar Mattsson Byggnads AB. Han är själv hårt jobbande med många bollar i luften, men är en person som helst firar segrarna tillsammans med sina medarbetare. Han har vunnit SM i figurspelet Warmachine och använder Tiger i Nalle Puh som förebild att lösa kluriga problem. Magnus många sidor och erfarenheter kommer väl till pass i Einar Mattsson-koncernen, där han imponerats av hjälpsamma kollegor från start.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum