Hermods AB

Yrkesutbildning – ett steg närmare jobb

Dela

För några veckor sedan skrev utbildningsminister Anna Ekström i en debattartikel från DN om att öka statlig finansiering av gymnasial yrkesutbildning. Ett välkomnande beslut menar Camilla Egerlid, verksamhetschef för Hermods vuxenutbildningar.

Hermods AB
Hermods AB

- Hermods har stor kapacitet att hjälpa människor att få jobb eller bli anställningsbara efter avslutad utbildning. Att staten nu tar ett större ekonomiskt ansvar för att gymnasiala yrkesutbildningar ska finnas i hela landet ser vi som positivt, säger Camilla Egerlid.

I artikeln skrivs också att den som har störst behov av utbildning ska prioriteras och stimuleras till yrkesutbildningar där språkstudier vävs in.

- Det finns en stor grupp som står utanför arbetsmarknaden idag varav många är kvinnor. Här kan vi med gemensam ansats ta fram utbildningar som tillsammans med sfi kan skapa rätt förutsättningar för denna grupp att lyckas. Där kan vi på Hermods hjälpa elever som läser sfi att fortsätta och kombinera sin utbildning eftersom vi har yrkesutbildningar som är språkintegrerade t.ex. inom vård och omsorg där efterfrågan på personal är stor, berättar Camilla.

Camilla talar även om vikten av att kommunerna berättar vad deras behov är för att utbildningarna ska gå i linje med arbetsmarknaden.

- Eftersom vi kan skräddarsy utbildningar är det en stor fördel för både kommunen och eleverna. Kommunen kan ta fram vilka områden som är i behov av arbetskraft samtidigt som vi kan justera upplägget på utbildningen anpassad efter eleven, men även kommunens särskilda behov och arbetsgivare. Detta bidrar till att jobb och utbildning går i symbios med arbetsmarknaden.

Hur bidrar Hermods för att fler ska få jobb på arbetsmarknaden?

- Vi kan hjälpa eleverna att hitta apl – plaster (arbetsplatsförlagt lärande) om det inte löser det själva. Vår personal har stor yrkeserfarenhet inom våra utbildningar och har ett bra kontaktnätverk, vilket gör att de kan tipsa om olika arbetsplatser. Utöver den traditionella yrkesutbildningen erbjuder Hermods lärlingsutbildningar där minst 70% är förlagda på en arbetsplats där du lär dig yrket med stöd av en yrkesverksam handledare. Här har vi en även en unik möjlighet at nå ut till människor i glesbygden där det inte är lika lättillgängligt med utbildning, avslutar Camilla Egerlid.

Kontakt:

Camilla Egerlid, verksamhetschef Hermods VUX

0703-774503

camilla.egerlid@hermods.se

Nyckelord

Bilder

Hermods AB
Hermods AB
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum