Värmdö Kommun

Ytspänning – Henrik Trygg intar Fotoparken

Dela

Henrik Trygg är lika mycket fotograf som seglare, paddlare, klättrare och långfärdsskridskoåkare och de senaste 20 åren har han låtit just friluftsintresset inspirera sitt fotograferande. Med start den 4 juni kan man se utvalda verk i Fotoparken.

- Många av Henriks bilder visar upp det som av många värmdöbor anses vara hjärtat av vår kommun; vattnet, skärgården, naturen i kombination med friluftslivet. Därför känns det lite extra kul att få välkomna just Henrik och hans konst till Fotoparken säger Jonas Bisander, tillförordnad chef för kultur- och fritidskontoret, Värmdö kommun.

Henrik Trygg är bosatt i Nacka kommun och fotointresset har vuxit fram. Han är självlärd och har under de senaste åren givit ut ett par uppskattade fotoböcker, bland annat Äventyr i Skärgården och Vintervatten, men som utställare är Henrik oprövad.

Länge var Henrik klättraren, som med tiden blev ”klätterfotograf”. Nu för tiden rör han sig oftast över och på vattenytan och det är just vattenlandskapets bilder som han främst förknippas med. Henrik letar ständigt efter bilden av mänsklig aktivitet i relation till omgivningens formspråk och grafiska mönster och i nästan alla Henriks bilder förkommer människor. Människor som interagerar med naturen och leder oss in i ett landskap som inte öde, även om det i många fall tycks vara orört. Men för Henrik är inte fotograferandet så komplicerat.

- Jag fotograferar det som är mina intressen; segling, paddling, långfärdsskridskor, klättring.. Jag vill inspirera andra till att gå ut och upptäcka, till att lämna soffan, berättar han.

År 2021 är dedikerat till Friluftslivets år – ”Luften är fri”. Samtidigt är intresset för naturen och naturupplevelser större än någonsin i coronapandemins kölvatten. Fotoparken vill med Henriks fotokonst därför lyfta landskapsfotografiet, för att skapa såväl inspiration som reflektion kring våra naturlandskap och den samtid vi just nu lever och verkar i.

Utställningen Ytspänning, som är Henrik Tryggs första egna stora utställning, kan ses i Fotoparken 4/6 – 1/10 2021. Bifogat hittas inbjudan till pressvisning. Föranmälan krävs.

Hjärtligt välkomna.

Läs mer om utställningen via
www.fotoparken.se

Följ Fotoparken på Instagram via
@fotoparken

För pressinbjudan se bilaga bifogad.

Fotoparken är en permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. Avsikten är att skapa en dynamisk plats där de fotografiska uttrycken varieras genom cirka tre nya utställningar per år. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om.

Värmdö kommun, kultur- och fritidskontoret, ansvarar för utställningarna och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö begär möte med Trafikverket16.8.2021 08:52:08 CEST | Pressmeddelande

I ett brev till Trafikverket anser Värmdö kommun att myndigheten måste prioritera infrastrukturen på Värmdö och kommunen begär därför ett möte mellan ledande företrädare för att diskutera Värmdös infrastruktur och konkreta åtgärder som måste prioriteras. Kommunen anser att satsningar på vägarna är långt eftersatta och pekar ut en rad åtgärder som behöver komma på plats både kortsiktigt och långsiktigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum