E.ON Sverige AB

Ytterligare 2 559 kilometer säkert elnät

Dela

- Under 2017 vädersäkrade E.ON 2 559 kilometer elnät. Vi ser att nyttan är stor av att vi gräver ner eller isolerar våra elledningar. Än mer glädjande är kanske att vi kommer att ha vädersäkrat lokalnätet vid utgången av år 2022, säger Daniel Ohlin, chef för lokalnätet inom E.ON.

E.ON har främst sitt elnät på landsbygden. Det är också här extrema väder drabbar elnätet som mest.

- Från 2005 har vi ökat takten betydligt när det gäller investeringarna i elnätet. Sedan dess har vi vädersäkrat 35 791 kilometer elledningar. Det är nästan ett helt varv runt jorden, säger Daniel Ohlin.

Det är tydligt hur mycket bättre elleveranser blivit där elnätet är vädersäkrat. Cirka 80 procent har grävts ner, resten har isolerats.

På landsbygden är det framför allt ökad leveranssäkerhet som står i fokus för investeringarna, men även omställning av energisystemet till mera förnybart. I städerna är det kapaciteten som står i fokus, vid sidan om energiomställningen.

- Viktigt är också de stora investeringar som görs i regionnätet, de riktigt stora ledningarna. Här färdigställdes projekt under 2017 till en total investering på 1,1 miljard, fortsätter Daniel Ohlin.

E.ON är en av Sveriges största investerare. En mycket stor del av investeringarna genererar nya arbetstillfällen, främst på den svenska landsbygden. Det finns beräkningar som säger att för varje 2 – 4 miljoner kronor i investering, skapas ett årsarbete. E.ON har de senaste tio åren investerat 2 – 3,5 miljarder varje år i sitt elnät.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum