Umeå kommun

Ytterligare en idrott på Umeå Elitidrottsgymnasium

Dela

Hösten 2021 startar Umeå Elitidrottsgymnasium, som är en del av Maja Beskowgymnasiet, en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik. Satsningen görs i samarbete med Umeå gymnastikförening. – Det här är en unik möjlighet att kombinera studier med en elitsatsning i truppgymnastik, säger Henrik Ragnvaldsson, rektor på Umeå Elitidrottsgymnasium.

Målsättning är att erbjuda de bästa förutsättningarna för att kunna kombinera studier och truppgymnastik. Detta oavsett om gymnasten tränar i Umeå Gymnastikförening på fritiden eller inte. Skolan ska se till att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med.

Gymnastikträningen kommer till största delen bedrivas i Gymnastikens hus på Marielund som kvällstid hyrs av Umeå kommuns gymnastikföreningar. Hallen stod klar i januari 2017 och är utrustad med tävlingsredskap för truppgymnastik och artistisk gymnastik.

Ansökan görs via Maja Beskowgymnasiets skolwebb (se Umeå Elitidrottsgymnasium - Nationellt godkända idrottsutbildningar - Truppgymnastik) senast 1 december 2020.

Umeå Elitidrottsgymnasium består därmed av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG) med totalt cirka 400 elever. Umeå Elitidrottsgymnasium håller till på Maja Beskowgymnasiet, cirka 15 minuters promenad österut från centrala Umeå.

För mer information kontakta:
Henrik Ragnvaldsson
rektor, Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se

Caroline Henriksson 
Umeå Gymnastikförening
076-806 40 40
caroline@umeagf.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum