Åklagarmyndigheten

Ytterligare en person anhållen misstänkt för mord i Boden

Dela

I dag anhölls ytterligare en person på sannolika skäl misstänkt för mord begånget den 19 december 2019 i centrala Boden.

- Det rör sig om en man i 20–25-årsåldern. Den misstänkte har i inledande förhör förnekat brott, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Två män sitter sedan tidigare (2019-12-23) häktade på sannolika skäl misstänkta för gärningen. Det finns i dagsläget inget som tyder på att någon ytterligare person varit inblandad i gärningen.

Senast den 11 januari 2020 kl. 11 ska åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller friges.

Målnummer B 3599-19, Luleå tingsrätt. 

Kontakt 

Åklagaren är inte tillgänglig för media. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum