Åklagarmyndigheten

Ytterligare en person anhållen misstänkt för mord i Malmö

Dela

En 40-årig man är sedan i lördags den 27 augusti anhållen misstänkt för mord på en man på köpcentrumet Emporia i Malmö den 19 augusti 2022. Sedan tidigare är en 15-årig pojke häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

- I dag kommer den anhållne mannen att höras närmare tillsammans med sin försvarare. Senast i morgon tisdag klockan 12 kommer jag ta ställning till om jag begär honom häktad eller inte, säger kammaråklagare Michelle Stein.

För att inte skada utredningen kan inte åklagaren i nuläget gå in på närmare detaljer om varför 40-åringen är misstänkt och vad bevisningen består i. Ingen information finns heller att lämna om var mannen greps eller var han är hemmahörande.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 8583-22.

Pressmeddelande den 21 augusti


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Dom i mål om grovt fornminnesbrott i samband med dykningar - uppdaterad med ny tid för dom och mediakontakt29.9.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Fredag den 30 september kl. 11 meddelar Kalmar tingsrätt dom i ett mål där fyra män är åtalade för grovt fornminnesbrott i samband med dykningar vid skeppsvrak som klassas som fornlämningar. Männen misstänks ha tillägnat sig föremål från fartygslämningar och förstört lämningarna. Åklagaren är tillgänglig för media under fredagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum