Åklagarmyndigheten

Ytterligare en person begärd häktad misstänkt för mord i Boden

Dela

Åklagaren har begärt den man som anhölls tidigare i veckan häktad misstänkt för mord begånget den 19 december 2019 i centrala Boden.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Två män sitter sedan tidigare (2019-12-23) häktade på sannolika skäl misstänkta för gärningen. Det finns i dagsläget inget som tyder på att någon ytterligare person varit inblandad i gärningen.

- Jag har begärt honom häktad eftersom det finns risk för att han på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Ytterligare häktningsskäl är att mannen skulle kunna försvåra utredningen, avvika eller på annat sätt undandra sig straff.

- Det finns dessutom så kallade särskilda häktningsskäl, då straffet för det brott han är misstänkt för är minst två år i fängelse.

Det är tingsrätten som bestämmer tiden för häktningsförhandling.

Målnummer B 3599-19, Luleå tingsrätt.

Kontakt

Åklagaren är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum