Svenska Cykelförbundet

Ytterligare en pumptrackbana invigdes, nu i Skara – och SM arrangeras där redan i juli

Dela

Den tidigare udda cykelsporten pumptrack växer så det knakar. Under torsdagseftermiddagen invigdes ytterligare en ny, stor pumptrackanläggning. Samtidigt blev det klart att 2022 års SM i pumptrack kommer att gå just på denna bana. Tre Berg CK arrangerar.

Redan 16–17 juli ska SM köras i Skara efter att såväl kommunen och klubben har jobbat hårt för att få banan klar till och med tidigare än beräknat. Den är 190 meter lång och finns i Petersburgs friluftsområde. Det är ett extra stort lyft att det finns en bra belysning till banan.

”För att vara en så pass liten kommun satsas det mycket på idrotten och nu när vi har gått från att ha 10–15 cyklister på ungdomsträningarna till 50–60 plus att vi har sett utvecklingen med spontanidrott kändes det rätt att driva på för en pumptrackanläggning även i Skara. De är ett så lågt insteg med pumptrack som passar för att aktivera folk i alla åldrar”, säger Alexander Wetterhall, som är projektledare i Tre Berg CK för anläggningen samt blir tävlingsledare för SM.

Det blir andra gången som det hålls ett SM i pumptrack som Svenska Cykelförbundet satsar på med en egen förbundstränare i Filip Svanberg.

”Sporten kan verkligen vara utvecklande för cykelkontroll även för cyklister som redan håller på med MTB och landsväg – och så står där året om med dessutom bra belysning.

Text och bild: Scenska Cykelförnundet (fria för publicering)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Med helt nytt träningstänk cyklar Ella Holmegård in i het XCE-månad med allt från världscup på hemmaplan till EM2.6.2022 18:11:18 CEST | Pressmeddelande

Ella Holmegård har bytt kurs. Från att ha haft cykelsporten som ett jobb sedan studenten kombinerar hon elitkarriären med heltidsstudier på Linnéuniversitetet i Växjö. Men målet är detsamma: världseliten i MTB-sprint. Och snacka om att juni har tre höjdare: XCE-världscup i Falun, sprint inleder SM-veckan och sedan EM i Portugal.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum