Norrköpings kommun

Ytterligare ett gymnasieprogram blir Teknikcollege

Dela

El- och energiprogrammet på Ebersteinska, blivande Bråvallagymnasiet har blivit certifierade som Teknikcollege.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Grundstenen i konceptet är ett antal kvalitetskriterier som syftar till att öka statusen och kvaliteten för industrirelevanta utbildningar och att skapa en matchning mellan utbildningssystemet och de kompetensförsörjningsbehov som Sveriges industriföretag har. 

– Certifieringen visar på att utbildningen drivs i samarbete med branschen och den motsvarar de krav som näringslivet ställer på en modern utbildning, säger  Åsa Stenmark, rektor på Ebersteinska.

Teknikcollege i Norrköping ingår i regionen Teknikcollege Östergötland som certifierades 2007. I dagsläget är utbildningarna Teknikprogrammet och Industritekniska programmet på Ebersteinska/Bråvallagymnasiet certifierade. 

– ­Att ytterligare en av våra utbildningar nu blir Teknikcollege stärker vår nya skola Bråvallagymnasiet. Jag ser en stor vinst i samarbetet vi kan ha mellan våra certifierade program som kommer inspirera och gynna både elever och lärare. Vi vill att Bråvallagymnasiet ska vara  förstahandsvalet för dem som ska gå en teknisk utbildning, säger Åsa Stenmark.

Kontakt:
Åsa Stenmark
Titel: Rektor
Telefon: 072- 597 41 39

___________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum