Unionen

Ytterligare fyra dataspelbolag i Göteborg omfattas nu av kollektivavtal

Dela

Med start idag omfattas ytterligare fyra dataspelsföretag i Göteborg av Unionens kollektivavtal. Det är när företagen Zoink, Guru Games och Image & Form fusioneras med Thunderful Development som medarbetarna även får ett efterlängtat kollektivavtal.

– Det är en stor trygghet att vi äntligen får kollektivavtal. Det finns en bild av att anställda inom kreativa yrken ska vara nöjda med att få jobba med sin passion - men vi vill såklart ha samma rättigheter som anställda inom andra branscher, säger Alexandra Dahlberg, arbetsplatsombud på spelutvecklarföretaget Zoink.

I nästan fem år har Unionen och arbetsplatsombuden på Zoink fört samtal med arbetsgivaren om att teckna kollektivavtal. Och i samband med att Zoink tillsammans med Guru Games och Image & Form blir en del av Thunderful Development har arbetsgivaren beslutat att teckna avtal.

–Vi tryckte på värdet av att ha ett kollektivavtal så att det blir tydligt och rättvist vilka villkor som gäller inom hela företaget. Vilket arbetsgivaren såg vinningen med, säger Yvonne Lo-Alfredsson, ombudsman Unionen.

Trots att dataspelbranschen har en enorm omsättning och är en av Sveriges största exporter är det fortfarande ovanligt med kollektivavtal. Det är något som Unionens ordförande Martin Linder vill ändra på.

– Vi kommer att verka för fler avtal i branschen. Ett kollektivavtal leder till bättre villkor och större inflytande på arbetsplatsen. Jag blir inte förvånad om fler spelföretag ser fördelarna med att teckna avtal, säger Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

–Nu hoppas jag att vårt lyckade exempel inspirerar andra som också vill ha kollektivavtal på arbetsplatsen, säger Alexandra Dahlberg.

Zoink, Guru Games och Image & Form övergår till Thunderful Development AB den 1 oktober och tecknar samtidigt kollektivavtal med Unionen. I samband med det planerar även medlemmarna även att bilda en Unionenklubb.

Kontaktpersoner

Alexandra Dahlberg, arbetsplatsombud på Zoink
0762-12 21 96
alexandra@zoinkgames.com

Yvonne Lo-Alfredsson, ombudsman Unionen Göteborg
031-701 28 76
yvonne.lo-alfredsson@unionen.se

Nyckelord

Kontakter

PressjourUnionens pressjour för journalister

Presstjänsten besvarar medias frågor om Unionen. Vi förmedlar också kontakt till våra talespersoner

08-504 151 00

Om

Unionen
Unionen
Olof Palmes gata 17
105 32 Stockholm

08-504 151 00http://www.unionen.se/

Unionen är Sveriges största fackförbund med 675 000 medlemmar, varav mer än 31 000 förtroendevalda på över 65 000 arbetsplatser. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden.

Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare, chefer och studenter. Vi finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar.

Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum