Stockholms stad

Ytterligare två gruppbostäder på Södermalm

Dela

I mars får Södermalm ytterligare två nya gruppbostäder för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppbostäderna ligger på Lignagatan och är resultatet av ett långsiktigt arbete i syfte att skapa fler boenden på Södermalm.

– Det har varit brist på gruppboenden, och det är därför nu glädjande att vi kan erbjuda ytterligare boenden på Södermalm, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalm stadsdelsnämnd.

Om de nya gruppbostäderna

Sammanlagt erbjuder de nya gruppbostäderna på Lignagatan tolv lägenheter uppdelat på två våningsplan. De har fina gemensamhetsytor och ligger nära kommunikationer och grönområden. Förra året invigdes nya gruppboendena med sammanlagt tio lägenheter på Jacob Mommas Gata.

Läs mer om gruppbostäder inom Södermalms stadsdelsområde

Kontakt:

Gunilla Norman, biträdande chef Lignagatan
gunilla.norman@stockholm.se 08-508 12 444

Elisabeth Sandell, pressansvarig
elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Följ oss på Twitter: https://twitter.com/sodermalmssdf

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum