Stockholms stad

Ytterligare två gruppbostäder på Södermalm

Dela

I mars får Södermalm ytterligare två nya gruppbostäder för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppbostäderna ligger på Lignagatan och är resultatet av ett långsiktigt arbete i syfte att skapa fler boenden på Södermalm.

– Det har varit brist på gruppboenden, och det är därför nu glädjande att vi kan erbjuda ytterligare boenden på Södermalm, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalm stadsdelsnämnd.

Om de nya gruppbostäderna

Sammanlagt erbjuder de nya gruppbostäderna på Lignagatan tolv lägenheter uppdelat på två våningsplan. De har fina gemensamhetsytor och ligger nära kommunikationer och grönområden. Förra året invigdes nya gruppboendena med sammanlagt tio lägenheter på Jacob Mommas Gata.

Läs mer om gruppbostäder inom Södermalms stadsdelsområde

Kontakt:

Gunilla Norman, biträdande chef Lignagatan
gunilla.norman@stockholm.se 08-508 12 444

Elisabeth Sandell, pressansvarig
elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Följ oss på Twitter: https://twitter.com/sodermalmssdf

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum