Åklagarmyndigheten

Ytterligare två män begärda häktade för delaktighet i mord i Norrköping den 9 april

Dela

Den 13 april häktades två män för delaktighet i ett mord och ett försök till mord vid en snabbmatsrestaurang i Norrköping den 9 april. Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Hjorth vid Åklagarkammaren i Norrköping.

Åklagaren har i dag begärt ytterligare två män häktade för delaktighet i mordet och mordförsöket den 9 april. En man i 20-årsåldern begärs häktad för mord och försök till mord och en man i 30-årsåldern begärs häktad för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.

Häktningsförhandlingarna genomförs vid Norrköpings tingsrätt i dag kl. 14 och kl. 14.30.

Åklagaren arbetar intensivt med att förbereda häktningsförhandlingarna och kan därför inte lämna några ytterligare kommentarer. Vi ber media att respektera detta. Pressmeddelandet kommer att uppdateras efter det att tingsrätten beslutat i häktningsfrågan.

Tingsrättens målnummer: B 1198-20.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum