Linköpings kommun

Yvonne Rosmark slutar som näringslivschef

Dela

Linköpings näringslivsbolag Nulinks VD och kommunens näringslivschef Yvonne Rosmark lämnar sin tjänst. Yvonne Rosmark blir dock kvar till dess att rekryteringen av en ny näringslivschef hunnit påbörjas.

– Efter fem år som näringslivschef har jag bestämt mig för att göra något annat. Mitt uppdrag har varit både utvecklande och fantastiskt roligt. Jag är stolt över allt det som vi har lyckats åstadkomma inom Nulink och den fantastiska tillväxt som vi har i Linköpings näringsliv.

Yvonne Rosmark har som näringslivschef och VD för Nulink arbetat mycket med att skapa kontaktytor och dialog mellan näringslivet och kommunen.

– Jag tycker verkligen att vi har lyckats, inte minst med hjälp av vårt advisory board med utvalda företagare som arbetar för att skapa en bra jordmån för företagande i Linköping. Likaså har vår satsning på ungdomar och nyföretagande varit viktig.

Det kontaktskapande arbetet har också handlat om att få företag inom samma bransch att samverka. Dit hör flygklustret Aerospace Cluster Sweden som efter tre år står på egna ben och nu drivs av företagen själva. Nulink har även varit med och startat mötesplatsen Handelns Hus.

– För mig har det varit viktigt att se Linköping som en viktig del i regionens utveckling och att vi tillsammans skapar goda förutsättningar för tillväxt både för små företag och stora företag.

Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S) tycker att Nulink har utvecklats under Yvonne Rosmarks ledning:

– Under dessa år har Nulink vuxit och blivit starkare. Linköping har ett starkt näringsliv och jag vill tacka Yvonne för hennes arbete, säger Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S).

– Vi tackar Yvonne för de åren hon har verkat för att förbättra och utveckla Linköping som en attraktiv företagarkommun. Vi kan se de goda resultaten av hennes arbete i form av spännande företag och en av Sveriges bästa arbetsmarknader, säger kommunalrådet Christer Mård (L).

Yvonne Rosmark har ett förflutet inom flygindustrin och säger nu att hon ”vill pröva sina egna vingar”.

– Vad jag ska göra framöver är ännu inte klart, utan jag tänker ge mig lite tid att fundera på det. En roll jag inte kommer att släppa är att fortsätta vara ambassadör för Linköping.

För ytterligare information kontakta: Yvonne Rosmark, 013-33 66 06, Helena Balthammar, 072-582 80 69, eller Christer Mård, 013-20 58 22.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum