Zeptagram

Zeptacoin stekhet efter börsnoteringen

Dela

I fredags lanserades nya kryptovalutan Zeptacoin på erkända marknaden Bitmart. Zeptacoin sålde slut på 125 000 coins på 61,5 sekunder under ICOn och nådde dessutom efter börsnoteringen en all time high med en ökning på 650 procent.

NFTs och kryptovalutor är på var mans läppar just nu och allt fler vill ta del av den nya digitala ekonomin. Med hjälp av NFTs (Non-Fungible Tokens) kan nu privatpersoner investera i digitala rättigheter och få avkastning via royalties.

År 2014 grundade Christina Löwenström och Johan Forsman Löwenström bolaget Zeptagram med idén om att sälja musikrättigheter och bara två år senare var processen med blockkedjetekniken igång. 

Nu har bolaget lanserat sin egen Zeptacoin, en kryptovaluta med tydligt användningsområde. Zeptacoin lanserades på Bitmart där man även kan köpa valutorna Bitcoin, Ethereum och Cardano.

–Vi är oerhört glada för det stora intresset för Zeptacoin. Det ger oss en möjlighet att växla upp och växa ytterligare. För bolaget och aktieägarna innebär det ett kapitaltillskott utan utspädning, vilket är en otroligt gynnsam affär, säger Christina Löwenström, VD och medgrundare av Zeptagram.

Ägarspridningen av Zeptacoin har blivit en stor succé med stor efterfrågan bland både svenska och internationella investerare. Under ICOn erbjöds en begränsad handel av 125 000 coins till kryptovalutabörsens kunder. Dessa blev slutsålda på 61,5 sekunder när över 500 investerare tecknade i sista erbjudandet före börsnoteringen. Dessutom nådde Zeptacoin en all time high under helgen, med en ökning på 650 procent. 

Zeptacoin är en mer hållbar kryptovaluta då den är uppbyggd på modellen ”stake of proof”. Det innebär att kryptovalutan är baserad på grön blockkedjeteknik och använder upp till 98 procent mindre energi jämfört med de stora kryptovalutorna.

Zeptacoin kommer till skillnad mot många andra kryptovalutor ha ett bestämt tak på antalet coins, vilket gör den inflationsfri.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Zeptagram är en snabbt växande handelsplattform baserad på blockkedjeteknik. Bolaget grundades i Sverige med mål att revolutionera musikbranschen. I nära samband med artister, konstnärer och innehållskapare över hela världen strävar Zeptagram efter att erbjuda den mest lönsamma plattformen för investering och handel med musikrättigheter och konstverk. På Zeptagram hittar du ett professionellt team med sammanlagt över 50 års erfarenhet inom fintech, musik, marknadsföring och blockkedjeteknik. 

Följ Zeptagram

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Zeptagram

Sista bilderna tagna på Freddie Mercury tillsammans med Queen säljs som NFTs19.1.2022 07:50:00 CET | Pressmeddelande

Allt startade med fotografier från rockkonserter för privat bruk som ledde till att han fick följa med på turnéer och fotografera det legendariska bandet Queen. Med start den 21 januari möjliggör Zeptagram för allmänheten att köpa några av de sista fotografierna som tagits av bandet tillsammans med Freddie Mercury, då ett nytt samarbete med fotografen Torleif Svensson lanseras. "Jag har varit väldigt nyfiken på NFTs och det är ett perfekt sätt för privatpersoner och fans att ta del av bilder som aldrig tidigare publicerats" säger fotografen Torleif Svensson.

Zeptagram låter fans köpa en del av Göteborgs rockhistoria6.9.2021 00:00:00 CEST | Pressmeddelande

Med start i september möjliggör Zeptagram för personer att köpa en del av Göteborgs rockhistoria, då ett nytt samarbete lanseras med konstnären Marcel Tuores. Fans och investerare ges möjlighet att investera i hans fotoprojekt The Party Is Over. Fotografierna följer artistkarriärer och band som The Soundtrack of Our Lives, Stonefunkers och Mustach från tidigt 80-tal. "Konstens digitalisering tillåter mig att utveckla nya arbetsmetoder. Zeptagram är pionjärer inom NFT-kulturen i Sverige och jag visste att jag ville vara med direkt" säger konstnären Marcel Tuores.

Zeptagram revolutionerar musikindustrin - låter allmänheten köpa musikrättigheter med hjälp av blockkedjeteknik3.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu ökar Zeptagram tempot in i framtidens musikindustri. Genom en ny plattform kan musikrättigheter säljas och handlas som aktier med hjälp av smarta kontrakt, så kallade NFTs. I samband med detta lanserar bolaget även valutan Zeptacoin. "Plattformen ger artister möjlighet att finansiera sitt skapande genom att sälja en del av sina rättigheter till investerare och fans" säger Christina Löwenström, medgrundare av Zeptagram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum