Stockholms stad

Zinkensdamms ishall stängs med omedelbar verkan på grund av säkerhetsrisker

Dela

Zinkensdamms ishall på Södermalm har så stora konstruktionsproblem att anläggningen stängs redan ikväll, fredag den 26 oktober. Det visar en rapport som Stockholms stad, som äger anläggningen, tagit del av.

– Vi kan konstatera att byggnaden glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Troligtvis beror detta på instabilitet i marken. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad.

Stockholms stad ska nu utreda vilka åtgärder som krävs för att hallen ska kunna öppna igen. Rapporten visar att det inte finns några kortsiktiga lösningar. Det troliga är därför att Zinkensdamms ishall kommer att hålla stängt resten av säsongen.

Stockholms stad har upprättat en direktkontakt med berörda föreningar.

- Ett omedelbart agerande är nödvändigt, även om konsekvensen blir tråkig för flera av stadens föreningar som nyttjar ishallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

För frågor, kontakta: Linda Laine, pressansvarig fastighetskontoret, 08-508 268 29, 

linda.laine@stockholm.se

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum