Stockholms stad

Stockholms stads yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer för andra året i rad!

Dela

Skolan beviljades nya starttillstånd för nio yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen och kan även stoltsera med starttillstånd för hela tre nya YH-utbildningar inom scenteknik, it och visuell kommunikation. Frans Schartaus Handelsinstitut firar 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen.

Skolan beviljades nya starttillstånd för nio yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen och kan även stoltsera med starttillstånd för hela tre nya YH-utbildningar inom scenteknik, it och visuell kommunikation.

Fredagen den 26 januari publicerades Myndigheten för yrkeshögskolans tilldelningsbesked och som väntat sker en kraftig expansion inom yrkeshögskolan. Enligt myndigheten kommer antalet årsplatser öka med ca 45 procent till 2022.

- Det är mycket glädjande att vi med våra YH-utbildningar av hög kvalitet kan bidra tillkompetensförsörjningen inom dessa områden och att branscherna får kvalificerad arbetskraft. Det underlättare också för den enskilde studenten, då förutsättningarna att få jobb efter utbildningen är mycket goda. Yrkeshögskoleutbildningar är både framgångsrika och lpngsiktigt hållbara, säger Bengt Jönsson, avdelningschef för Vuxenutbildning Stockholm i Stockholms stad.

-Vi är glada över att vi lyckats komma in i nya branscher säger rektor Christel Andersson. Det visar att vårt målmedvetna arbete gett resultat. Vi vill kunna erbjuda attraktiva eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb. Såväl omsöken för våra gamla Yh-utbildningar som de nya inom Visual Merchandise, IT-säkerhetsteknik och Teater-, Event- & Scenteknik har tagits fram i nära samarbete med arbetslivet.

Frans Schartaus Handelsinstitut firar 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen. Skolan har totalt 16 YH-utbildningar. De utbildningar som beviljades starttillstånd är Apotekstekniker, Butiksledning, Hotel Management, IT-säkerhetstekniker, Löneekonom, Medicinsk sekreterare, Offentlig upphandlare, Redovisningskonsult, Revenue Management inom besöksnäringen, Teater-, Event- & Scentekniker, TRAC – Diplomerad Resekonsult och Visual Merchandise. Hör gärna av dig direkt till skolan om du vill ha mer information eller har ett intresse av att samarbeta.

Nyckelord

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar inom ramen för yrkeshögskolan. Skolan utbildar både specialister och ledare. Yrkeshögskoleutbildningarna skapas och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Vår målsättning är att bedriva utbildning med hög kvalité där de studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetens som arbetslivet efterfrågar. Frans Schartaus Handelsinstitut har idag 15 YH-utbildningar inom ekonomi, försäljning, hälso- och sjukvård samt turism- och besöksnäringen. Hela 9 av 10 av får arbete direkt efter examen. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Södermalm, nära Skanstull. Läs mer på www.schartau.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Trafikkontorets granskning av snöröjningen klar26.4.2019 10:00:59 CESTPressmeddelande

Idag är den externa granskning av snöröjningen som Trafikkontoret låtit göra klar. Granskningen visar på brister i Trafikkontorets eget arbete och rutiner. Processen med att förbättra arbetssätt och rutiner inom Trafikkontoret har redan påbörjats. Trafikkontoret har även låtit granska entreprenörernas arbete med snöröjningen och funnit allvarliga brister i deras arbete. Med anledning av det har Trafikkontoret i förra veckan polisanmält entreprenörerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum