C.F. Møller Architects

C.F. MØLLER ARCHITECTS MED I UPPROP FÖR FRAMTIDENS SKOLOR

Dela

C.F. Møller Architects är med i det nylanserade och kunskapsöverskridande initiativet Opinion Bygga Skola för att tillsammans med andra aktörer i branschen skapa världens bästa skolbygge. I Almedalen 2018 vill initiativet samla hela skolsverige för en diskussion kring hur vi åstadkommer just detta.

Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk
Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk

De senaste siffrorna säger att över 1000 nya skolor behöver uppföras under de närmaste 10 åren. Det handlar om nya arbetsplatser för 50 000 skolledare och pedagoger samt 450 000 elever. Redan idag är skolan Sveriges största arbetsplats och den behöver växa med en tredjedel på väldigt kort tid.

Som ledande inom skolbyggande har vi stor respekt för utmaningen vi står inför. Med en samhällsinvestering på över 400 miljarder och den takt som vi behöver bygga skolor är det ytterst viktigt att vi snabbt tar ett helhetsgrepp och samarbetar för att klara av denna uppgift. Vi tror att öppenhet, transparens och tydliga riktlinjer är förutsättningarna för att bygga dessa skolor som kommer hela samhället till godo.

Det finns mycket kompetens i Sverige kring att planera, bygga och driva skola. Här behöver vi samarbeta, dela och utvecklas tillsammans. Vi behöver ha fokus på skolbyggande de kommande tio åren för att klara av uppgiften och vi behöver starta nu. Jag är mycket glad att C.F. Møller Architects är med i vårt initiativ kring Opinion Bygga Skola, säger Magnus Anclair, projektledare Opinion Bygga Skola.

Vi på C.F. Møller Architects har ett stort engagemang och arbetar för den bästa tänkbara lärmiljön, där den pedagogiska inriktningen och den fysiska miljön går hand i hand. Vi tror att ett nära samarbete mellan arkitekt, beställare, brukare och sakkunniga förbättrar processen och resulterar i hållbara projekt av hög kvalitet. Vi arbetar utifrån idealet om det klara, enkla och opretentiösa, där vi ser att god arkitektur inspirerar till ett livslångt lärande.

Bakom initiativet står

C.F. Møller Architects, Sweco architects, White Arkitekter, Tengbom, Origo arkitekter, LINK arkitektur, Codesign, Liljewall arkitekter, Cedervall arkitekter, NIRAS Arkitekter, Skanska, NCC, Wästbygg, Living Your Brand, Skolhusgruppen och Forum Bygga Skola.

Läs mer hos Forum Bygga Skola

Seminarium i Almedalen 2 juli 2018

Många nya skolor ska byggas – hur kan kommunerna planera rätt och smart? 
Donnersgatan, Hansaplatsen, tält C. 

Mer info i Almedalens program

Kontakter

Bilder

Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk
Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk
Copenhagen International School. Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Århus University
Århus University
Ladda ned bild
Tiundaskolan. Foto: Nikolaj Jakobsen
Tiundaskolan. Foto: Nikolaj Jakobsen
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum