Skogssällskapet

20 miljoner att ansöka om i årets utlysning

Dela

Nu har Stiftelsen Skogssällskapets årliga utlysning till forskning och utveckling inom skogshushållning och naturvård öppnat. Tillsammans med närstående stiftelser kommer närmare 20 miljoner kronor att delas ut.

Foto: Matilda Holmqvist. OBS. Copyright fotografen.
Foto: Matilda Holmqvist. OBS. Copyright fotografen.

Utlysningen är en del i arbetet för att uppfylla stiftelsens ändamål – att främja en hållbar utveckling av skog och mark.

Maria Nord, anslagskoordinator, ser fram emot att få ta del av de ansökningar som kommer in under hösten.

– Förra året slog vi rekord i antal ansökningar som då uppgick till 210 stycken motsvarande 268 miljoner kronor. Vi hoppas på ett lika stort intresse även i år, säger hon.

Huvudinriktningen för Skogssällskapets utlysning är anslag till forskning om skogshushållning och naturvård. Precis som förra året kan man också söka medel för projekt inom kommunikation och naturvägledning.

Det finns även möjlighet att söka ett postdoktoralt bidrag. Syftet är att ge en disputerad forskare möjlighet att, i nära anslutning till doktorsexamen, fortsätta sin forskarkarriär.

– Vi fick in många ansökningar i den här kategorin förra året, därför fortsätter vi med detta även i år, säger Maria Nord.

Skogssällskapets utlysning, om 15 miljoner kronor, är öppen till och med den 21 oktober. Därefter kommer stiftelsens styrelse att besluta vilka projekt som ska bjudas in till en fördjupad ansökan.

Skogssällskapets fyra närstående stiftelser lyser samtidigt ut 4,4 miljoner kronor. Sista ansökningsdagen till Hildur & Sven Wingquists stiftelse är den 9 november och till övriga tre närstående stiftelser den 16 november 2018.

Mer information om Skogssällskapets och närstående stiftelsers utlysning finns på Skogssällskapets webbplats.

Kontakter

Bilder

Foto: Matilda Holmqvist. OBS. Copyright fotografen.
Foto: Matilda Holmqvist. OBS. Copyright fotografen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Skogssällskapet
Skogssällskapet
Box 11374
404 28 Göteborg

0771 22 00 44https://www.skogssallskapet.se

Skogssällskapet är en fristående aktör i skogsnäringen. I mer än hundra år har vi arbetat för en hållbar utveckling i skogen. Våra skogsförvaltare sköter skog åt privata och offentliga skogsägare i Sverige, Finland, Lettland och Litauen. I Sverige har vi kontor över hela landet – från Vilhelmina i norr till Hässleholm i söder. Vi sköter skogen utifrån varje ägares egna mål och har inga ägarintressen i industrier. Skogssällskapet äger också egen skog. Vinsterna från förvaltningen av egen och kunders skog återinvesterar vi i kunskapsutveckling. Varje år delar vi ut mellan 15 och 20 miljoner kronor, vilket gör oss till en av Sveriges största privata finansiärer av forskning om skog och naturvård.

Följ Skogssällskapet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogssällskapet