Plushögskolan AB

Plushögskolan AB är en av Sveriges största yrkeshögskoleaktörer. Genom de tre varumärkena Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan erbjuds yrkeshögskoleutbildningar, kurser och skräddarsydda koncept för företag.

Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Ny utbildning för mätningsingenjörer till Munkedals kommun28.9.2020 08:20:20 CEST | Pressmeddelande

Teknikhögskolan, en del av Plushögskolan AB, etablerar sig i Dingle, Munkedals kommun. Teknikhögskolan bedriver i dagsläget yrkeshögskoleutbildningar på 13 orter i landet, och ser nu stora fördelar med att etablera sig i Dingle, tack vare kommunens goda förutsättningar och geografiskt fördelaktiga läge. Den första utbildningen som kommer starta är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning till mätningsingenjör, med planer på att utveckla utbudet i regionen för framtiden.

Teknisk innovation och samhällsbygge i fokus vid årets tilldelning av yrkeshögskoleutbildningar9.1.2020 07:10:00 CET | Pressmeddelande

416 beviljade yrkeshögskoleutbildningar presenterades vid Myndigheten för yrkeshögskolans livestreamade presskonferens under onsdagsmorgonen. Bakom 23 av dessa står Plushögskolan AB, ett besked som innebär att Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan tillsammans kommer att erbjuda 56 nischade YH-utbildningar runt om i landet för höstterminen 2020.

Föreläsning om att bemöta en person med trauma arrangeras i Västerås till förmån för Musikhjälpen12.12.2019 07:03:00 CET | Pressmeddelande

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som årligen anordnas i Sverige, med syfte att uppmärksamma och samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen”. För att stödja Musikhjälpen arrangerar Plushögskolan AB tillsammans med SKR en föreläsning om hur man kan bemöta en person med trauma. Föreläsningen vänder sig till både arbetsgivare och privatpersoner och pengarna för anmälan går oavkortat till Musikhjälpen 2019.

​Plushögskolan AB nu auktoriserade genom Almega Utbildningsföretagen16.5.2019 17:19:00 CEST | Pressmeddelande

Plushögskolan AB har kvalitetssäkrats genom branschorganisationen Almega Utbildningsföretagen. - Vi är stolta över att fortsatt kunna erbjuda kvalitetssäkrad utbildning till våra studerande och kunder, nu med en kvalitetsstämpel tilldelad av Sveriges viktigaste branschorganisation för oss utbildningsaktörer, säger Per Häggman, utbildningsdirektör för Plushögskolan AB. En auktorisation genom Almega utbildningsföretagen innebär bland annat en ingående granskning av verksamhetens organisation, metoder och kvalitetssäkrande system. Granskningen genomförs av auktorisationsnämnden, vilken är densamma som säkerställer en årlig uppföljning och granskning för att kvalitetssäkra respektive medlemsföretag. Kraven är höga och om något auktoriserat medlemsföretag inte lever upp till de angivna villkor, blir det således uteslutet. - Den genomlysning och kvalitetsgranskning som en auktorisering innebär, ger våra kunder en trygghet i att vår utbildningsleverans håller hög kvalitet i hela ledet. Auktor

Utbildningarna som stärker Skånes energibransch12.4.2019 07:41:00 CEST | Pressmeddelande

Behovet av utbildad personal är stort i energibranschen, där många bolag konkurrerar om kompetensen inom samma region. Bristen på personal är akut så till den grad att företagen vänt sig till Teknikhögskolan, i syfte att tillsammans arbeta fram nya yrkeshögskoleutbildningar för att klara nuvarande och framtida rekryteringsbehov. Och till hösten startar den första omgången av YH-utbildningarna Distributionselektriker och Elkraftsberedare.

Nya utbildningar och expansion väntar yrkeshögskolorna30.1.2019 08:18:00 CET | Pressmeddelande

Sexton nya utbildningar till Teknikhögskolan, fem till Affärshögskolan och två till Vårdyrkeshögskolan – det är resultatet av den pågående expansionen av yrkeshögskolan. Det presenterades under den presskonferens som Myndigheten för Yrkeshögskolan höll under tisdagsmorgonen. Beslutet innebär bland annat en expansion för Teknikhögskolan som kommer att etablera sig i både Jönköping och Lund till hösten.

100 procent i anställning efter tandsköterskeutbildning på Vårdyrkeshögskolan11.1.2019 07:38:00 CET | Pressmeddelande

Förra veckan examinerades en klass med tandsköterskor som läst den kvalificerade yrkeshögskoleutbildningen i 1,5 år på Vårdyrkeshögskolan i Stockholm. Samtliga hade redan innan YH-utbildningens slut fått erbjudande om anställning, vilket innebär att redan denna vecka har de gått ut i arbetslivet som sin nya yrkesroll. De studerande som läser till tandsköterska fick minst sagt en bra start på det nya året. I fredags, den 4 januari 2019, tog de examen från yrkeshögskoleutbildningen Tandsköterska på Vårdyrkeshögskolan i Stockholm. Hela klassen hade jobb ordnat redan innan utbildningstidens slut och en del fick erbjudande från sina LIA-platser (yrkeshögskolans benämning på praktik). - Man blir otroligt stolt över dessa studerande, som har genomfört utbildningen med strålande studieresultat och sedan går vidare ut i arbetslivet direkt efter avslutad utbildning. Det är detta som är belöningen med mitt jobb, säger Eva Holst, studerandeansvarig på Vårdyrkeshögskolan. Behovet av fler utbildade

Storsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschen7.12.2018 07:37:00 CET | Pressmeddelande

Det har nog inte undgått många att kvinnor, och ickebinära, är underrepresenterade i bygg- och anläggningsbranschen. Om vi går till statistiken är det faktiskt färre än en av tio kvinnor som arbetar inom branschen. Teknikhögskolan vill med näringslivet förändra den rådande bilden av branschen och arbetar för att alla ska ha möjlighet att jobba med det de har intresse för och tycker är roligt, oavsett kön.

Teknikhögskolans byggledarutbildning följer projekt med PEAB under två år8.11.2018 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Teknikhögskolan samverkar med näringslivet Vi på Teknikhögskolan samarbetar med en rad branschföretag för att säkerställa att våra yrkeshögskoleutbildningar håller hög kvalitet samt motsvarar arbetslivets krav och behov. Denna samverkan gynnar våra studerande på flera sätt, bland annat erbjuder många av våra samarbetspartners LIA-platser (praktikplatser) och/eller anställning efter examen. Dessa samarbetspartners kan engagera sig i våra utbildningars ledningsgrupper, som består av representanter från olika företag, studerande och ansvariga från Teknikhögskolan samt skolväsendet. Varje YH-utbildning har en ledningsgrupp kopplad till sig och de har ett mycket viktigt uppdrag med att utveckla utbildningen och säkerställa att den är relevant och anpassad för yrkesrollen. Ett långt och gynnsamt samarbete Magnus Wedholm, Arbetschef på PEAB i Bohuslän, är en av näringslivets representanter som har varit engagerad i ledningsgruppen för Bygg- och anläggningsledare i flera år – från första gånge

Lärarassistent - för första gången inom YH24.8.2018 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som allt fler har fått upp ögonen för under de senaste åren. Det är även något regeringen vill satsa på med en historisk expansion som började redan januari 2018. I år beviljades rekordmånga YH-utbildningar att starta av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, och därmed växte yrkeshögskolan med ett antal nya spännande utbildningar för att täcka det behov som finns på arbetsmarknaden idag.

Byggutbildning i Uddevalla levererar 100 % anställda efter examen28.6.2018 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Teknikhögskolan i Uddevalla har sedan 2015 bedrivit yrkeshögskoleutbildning inom bygg och anläggning. 100 procent av alla som historiskt sett tagit examen från utbildningen har fått anställning i branschen! Vad är hemligheten egentligen? Vi vet att Yh-utbildningar ger ökad chans för jobb i och med att dessa utbildningar tas fram tillsammans med näringslivet, då det finns ett uttryckt behov av den kompetensen på arbetsmarknaden. Annars då? Ingela Rickander och Camilla Pettersson, som arbetar med byggutbildningen i Uddevalla, berättar om vad de tycker är viktigt för att en utbildning ska ge bra resultat och för att de studerande ska vara nöjda.

Teknikhögskolan startar solcellsutbildning på uppdrag av Campus Varberg30.4.2018 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

I fredags kom beskedet att Teknikhögskolan fått i uppdrag att leverera den tekniska utbildningen Solenergiprojektör med specialisering solceller, med start redan i höst. Teknikhögskolan bedriver sedan tidigare yrkeshögskoleutbildningarna Byggingenjör, Drifttekniker biogas och vattenrening, Elkonstruktör, Komposittekniker, Logistiker, Mätningstekniker och VVS-ingenjör i samverkan med Campus Varberg.Sammantaget innebär det nya förtroendet att Teknikhögskolan kommer att leverera åtta tekniskt inriktade yrkeshögskoleutbildningar i samverkan med Varberg kommun och Campus Varberg till hösten. Yh-utbildningar som både är kostnadsfria och CSN-berättigade. Klas Löfgren, som är utbildningsansvarig på Teknikhögskolan i Varberg, menar att tack vare det att skolan levererar yrkeshögskoleutbildning till Varbergs kommun samt bedriver utbildning i egen regi nu kan erbjuda ett brett spektrum inom teknikområdet. Solenergi tar en allt större plats i vårt energisamhälle. Användningen av solceller har förd

Fem nya utbildningsstarter i höst på uppdrag av Campus Varberg10.4.2018 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

I veckan kom det mycket glädjande beskedet att Teknikhögskolan har fått förnyat förtroende att driva yrkeshögskoleutbildningar på uppdrag av Campus Varberg. Under 2017 fick Teknikhögskolan uppdraget att driva utbildningarna Mätningstekniker och Byggingenjör, detta under två starter, 2017 och 2018. Nu har alltså Teknikhögskolan fått i uppdrag att driva ytterligare fem utbildningar under Campus Varberg. De fem nya utbildningarna som uppdraget omfattar är Drifttekniker biogas och vattenrening, Elkonstruktör, Komposittekniker, Logistiker och VVS-ingenjör.

Nyetableringar och nya utbildningskoncept inom yrkeshögskolan29.1.2018 07:53:00 CET | Pressmeddelande

I fredags presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan sin rekordstora satsning på utbildningsplatser inom Yrkeshögskolan. En satsning som omfattade totalt 525 beviljanden av nya yrkeshögskoleutbildningar. Ett beviljande som för Plushögskolans yrkeshögskolor Teknikhögskolan, Affärshögskolan och Vårdyrkeshögskolan medför nyetableringar, nya utbildningskoncept och ett förnyat förtroende av högkvalitativa yrkeshögskoleutbildningar. Affärshögskolan, Teknikhögskolan och Vårdyrkeshögskolan fick under fredagen, 26/1 besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar de har fått förtroende att starta under 2018. Beskedet kom i samband med en presskonferens som handlade om den stora utbildningssatsningen. Och Myndighetens budskap var solklart – fler utbildningsplatser av hög kvalitet för en stark kompetensförsörjning i framtiden. Teknikhögskolan till Eskilstuna Teknikhögskolan tilldelades åtta nya utbildningar inom området för teknik och logistik. Det innebär att den teknikinriktade yrkeshögskolan nu

Teknikhögskolan utbildar för framtidens ledarskap inom bygg- och anläggningsbranschen29.6.2017 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges befolkning växer vilket ger ett ökat behov av nya bostäder och det ställer höga krav på landets infrastruktur. Men med utveckling kommer också utmaningar, då det saknas personer med rätt kompetens för de ökade tillväxtuppdragen. Framförallt saknas det personer med ledarkompetens inom bygg- och anläggningsbranschen. För de studerande vid Teknikhögskolans bygg- och anläggningsutbildningar med ledarskapsprofil finns det alltså mycket goda möjligheter till anställning efter avslutade studier. Teknikhögskolan är en av de yrkeshögskolor som erbjuder ledarskapsutbildningar med inriktning mot bygg- och anläggningsbranschen. Kännetecknande för en yrkeshögskola är den nära kopplingen till arbetslivet, och engagemanget från näringslivet, där representanter från branschföretag sitter med i ledningsgrupp för utbildningen. Detta för att leda och utveckla dess innehåll med ambitionen att matcha det mot arbetsmarknadens kompetenskrav. Extra uppskattat är den möjlighet som utbildningarnas prak
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>

Plushögskolan AB är en av Sveriges största yrkeshögskoleaktörer. Genom de tre varumärkena Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan erbjuds yrkeshögskoleutbildningar, kurser och skräddarsydda koncept för företag.

Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.