Yrkesplugget i Sverige AB
Pressmeddelanden
23
Meny

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21:29 CEST | Pressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38:12 CET | Pressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

Motorbranschen behöver kvinnliga förebilder - Teamet Lipstick Racing!12.2.2018 15:26:00 CET | Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget går in som sponsor till nystartade teamet Lipstick Racing. Racing teamet består av fyra skickliga tjejer som tävlar i Nordic six hour cup, Sveriges äldsta Endurance racing serie. Yrkesplugget har i över tio år utbildat såväl kvinnliga som manliga bilmekaniker / personbilstekniker. Med denna satsning vill Yrkesplugget hjälpa till att uppmärksamma tjejers insatser inom motorsporten, och samtidigt jobba för att intresset bland tjejer ökar än mer för utbildningen personbilsteknik på fordonsprogrammet.

Samarbetet mellan skola och näringsliv, pusselbiten för att öka elevunderlag samt att skapa anställningsbara elever på gymnasiet.26.10.2017 12:53:26 CEST | Pressmeddelande

I fjol inledde Yrkesplugget ett projekt med Bavaria Stockholm och Bilia personbilar som i år även omfattar samarbete med Din Bil Sverige. Förutom att elever har sin praktik på företagen har samarbetet utvecklats till att gälla också marknadsföring i syfte att öka intresset för utbildningen och att öka elevunderlaget, detta under varumärket "Meckr".

Förebilder är en viktig väg att få unga att välja en yrkesutbildning, samarbete mellan skola och näringsliv en annan viktig pusselbit.3.4.2017 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget skapade fyra från skolan fristående webbplatser för sina olika gymnasieinriktningar. Innehållet skulle vara enkelt att ta till sig, korta filmer med ungdomar som idag jobbar med det de utbildat sig till. På ett eller annat sätt var det viktigt att också få med näringslivet, för ökad trovärdighet och framtidstro.

Yrkesplugget vann 100 000 kr14.5.2016 11:13:14 CEST | Pressmeddelande

Jesper Ström, APL-ansvarig och lärare på Yrkesplugget Bromma nominerade sin skola till en annorlunda tävling. Kamasa Tools och Autoexpertens kontaktade under hösten 2015 alla Sveriges 170 fordonsgymnasium och uppmanade dem att nominera varför just deras skola skulle vinna en prischeck på 100 000 kr. De fyra skolorna som valdes ut presenterades på Yrkes-SM i Malmö. Jespers nomineringen gjorde Yrkesplugget till en av vinnarna.

Utan yrkeseleverna kolapsar allt!4.5.2016 13:35:29 CEST | Pressmeddelande

Vad vore bil- och MC industrin utan alla de Personbils- och MC-tekniker samt mekaniker som sköter om service och alla reparationer? Vad vore byggindustrin utan alla Anläggare, Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Målare, Maskinförare, Murare, Plattsättare, Takmontör och Träarbetare som bygger husen? Vad vore åkeribranschen utan alla yrkesförare som kör fordonen? Vad vore Yrkespluggets lådbilsrace utan de elever som utbildar sig till ovan yrken och som under tre dagar gemensamt bygger fantastiska farkoster för racet? Svar på alla frågetecken ovan, INGENTING!
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>