Östersunds kommun

Ny plattform för ökad delaktighet i kommunala beslut

Dela

Med hjälp av AI-teknologi ska invånarna i Östersunds kommun få lättare att göra sin röst hörd i den demokratiska processen. Först ut är Social- och arbetsmarknadsförvaltningen som ska använda den innovativa plattformen Vocean i sitt arbete.

– Med Vocean tar vi ett stort steg framåt för att förverkliga visionen om ett mer inkluderande och lyhört samhälle. Vi är engagerade i att använda denna teknologi för att inte bara höra vad våra invånare och medarbetare har att säga, utan också för att på ett effektivt sätt kunna få underlag för att förbättra våra arbetssätt och insatser. säger Erik Fredriksson, förvaltningschef. 

Vocean möjliggör en övergång från traditionella metoder som workshops och post-it-lappar till en digital era där idéer och åsikter kan samlas in, analyseras och rapporteras effektivt och i realtid. Detta gör att vi kan anpassa våra insatser efter samhällets verkliga behov och önskemål. 

En av de första tillämpningarna av Vocean kommer vara internt i förvaltningens resa mot mer tillgängliga tjänster. Genom att arbeta tillsammans i plattformen och kunna dela stora mängder av information, kunskap och tankar på ett enkelt sätt kan vi på ett bättre sätt kan möta våra invånares behov. 

Vocean möjliggör att invånare på ett enkelt sätt kan påverka beslut som rör deras vardag, vilket stärker den demokratiska processen och bidrar till en mer rättvis och inkluderande samhällsutveckling. 

Plattformens potential att förbättra kommunikationsflöden och beslutsprocesser är stor. Den går att nyttja i insamling av information, åsikter och idéer inför beslutsfattande, eller i mer komplexa frågor där det handlar om att samlas och arbeta fram lösningar tillsammans. Helt enkelt överallt där det är viktigt för kommunen att lyssna in och arbeta med ökad delaktighet.  

Läs mer om Vocean:
https://vocean.com/sv/

Kontakter

Karin RamströmSektorchefSocial- och arbetsmarknadsförvaltningen

Tel:063-14 37 76

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye