Moment Group

Rapporten för kvartal 2: Ökad omsättning med försämrad lönsamhet19.7.2024 08:46:34 CEST | Moment Group

Under andra kvartalet 2024 har omsättningen ökat jämfört med föregående år men med något vikande lönsamhet. De restaurangnära verksamheterna inom våra show- och aktivitetsarenor har fortsatt påverkats negativt av konjunkturläget men detta har balanserats av att vårt affärsområde Event & Communication presterat ett mycket fint resultat. Våra övriga verksamheter går under andra kvartalet in i en lugnare period för att sedan ha premiär för sommarteatrarna under juni och juli. Återigen konstaterar vi att bredden av verksamheter i koncernen är en styrka då en nedgång inom någon verksamhet kan kompenseras av att andra verksamheter fortsatt går starkt.
Akademiska sjukhuset

Studie visar: Träning kan ersätta kirurgi vid hamstringsskador19.7.2024 08:45:50 CEST | Akademiska sjukhuset

Akuta skador på lårets baksida, så kallade hamstringsavlösning, uppstår oftast i samband med halkolyckor och idrott. En ny studie från tio sjukhus i Sverige och Norge, med många av patienterna rekryterade i Uppsala och Stockholm, utmanar den traditionella behandlingen. Resultaten, som publiceras i den amerikanska tidskriften NEJM Evidence, visar att träning, det vill säga icke kirurgisk behandling, är lika effektiv som operation för patienter i åldrarna 30 till 70 år.
Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Svenska Bowlingförbundet

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

FitLine blir officiell partner till ATP-touren18.7.2024 08:38:26 CEST | news aktuell GmbH

London/Schengen, 18 juli 2024 FitLine är stolta över att tillkännage ett nytt flerårigt partnerskap med världens tennistour i toppklass för män. Atleterna kommer att dra nytta av FitLine-produkterna, med varumärket som den nya officiella sportnäringspartnern och den officiella energibarpartnern för ATP-touren. ATP Tour valde FitLine som sin nya officiella partner på grund av det gemensamma engagemanget för att stödja atletisk prestation och ren sport, både för professionella och fritidsidrottare. "Vi är glada över att välkomna Fitline till ATP Tours partnerlista. Synergierna mellan våra varumärken är uppenbara, med båda organisationerna dedikerade till att optimera atletisk prestation”, säger Massimo Calvelli, ATP:s VD. "Detta partnerskap återspeglar ATP Tours vädjan till globala partners och vår styrka i att engagera fans digitalt." FitLines premiumprodukter är utvecklade och exklusivt distribuerade av PM-International. VD, Rolf Sorg, tillade: "Genom vårt partnerskap med ATP Tour är v
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye