Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Ny kartläggning av klimatförändringarnas effekt på bostadsmarknaden visar: Naturskador på villor för 3,3 miljarder kronor på fem år27.5.2024 07:11:00 CEST | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

50 000 svenska villor har de fem senaste åren har drabbats av så allvarliga naturskador, som översvämningar och bortblåsta tak, att de fått försäkringsersättning på sammanlagt 3,3 miljarder kronor. Det visar en ny sammanställning som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling baserad på data från Svensk Försäkring.
SBAB Bank

Barnens fritidsaktiviteter har blivit en klassfråga – 1 av 4 föräldrar har dragit ner på aktiviteterna27.5.2024 07:00:00 CEST | SBAB Bank

Var fjärde förälder har dragit ner på sina barns fritidsaktiviteter till följd av de höga kostnaderna för dem. Bland de med tre barn eller fler har närmre hälften tvingats begränsa aktiviteterna. I genomsnitt lägger föräldrar 750 kr i månaden per barn på fritidsaktiviteter. ”Många hushåll behöver vända på kronorna för att få ekonomin att gå runt. Möjligheten till fritidsaktiviteter riskerar därmed att bli en klassfråga som på sikt också kan bidra till en sämre hälsa i befolkningen generellt ”, säger Linda Hasselvik, SBAB:s privat- och boendeekonom.
Amnesty International Sverige

Israeliska flygattacker i Gaza som dödade 44 civila är ytterligare bevis för krigsförbrytelser27.5.2024 01:01:00 CEST | Amnesty International Sverige

Attackerna, som utfördes i al-Maghazi den 16 april och Rafah den 19 respektive 20 april, dödade 44 civila palestinier, varav 32 barn, samt skadade minst 20 civila. Attackerna är ytterligare bevis på ett bredare mönster av krigsförbrytelser som begåtts av den israeliska militären i den ockuperade Gazaremsan de senaste 7 månaderna och bör utredas som sådana av den Internationella brottmålsdomstolen (ICC). Det konstaterar Amnesty International i en ny utredning som publiceras idag.
Socialdemokraterna

S: Säkra miljardinvesteringar för klimat och försvar26.5.2024 15:23:15 CEST | Socialdemokraterna

Idag presenterade Socialdemokraternas finanspolitiska talesperson Mikael Damberg tillsammans med partiets toppkandidat till EU-valet, Heléne Fritzon, ett nytt förslag för att säkra miljardinvesteringar till Sverige. Genom att ta bort en nuvarande begränsning för utlåning från Europeiska investeringsbanken kan det säkerställas att miljardinvesteringar i klimat och försvar kan fortsätta i Sverige.
Svenska Orienteringsförbundet

Ny världscupseger för Tove Alexandersson – efter vass avslutning25.5.2024 15:38:02 CEST | Svenska Orienteringsförbundet

Tio dagar utan löpning på grund av förkylning stoppade inte Tove Alexandersson från att ta en ny världscupseger. I finalen på knockout-sprinten i schweiziska Olten så var hon omutlig på slutet av finalbanan. ”Så otroligt skönt att kroppen svarade så bra i dag”, säger Alexandersson. På herrsidan tog Jonatan Gustafsson andraplatsen tätt bakom hemmalöparen Joey Hadorn.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye