13 träffardrav

Nya livsmedel tryggar framtidens tillgång till proteiner20.2.2025 06:58:00 CET | Tetra Pak | Nyheter

Det globala livsmedelssystemet står för en tredjedel av växthusgasutsläppen och en växande befolkning kräver en ökad produktion av livsmedel. Samtidigt förväntas mängden odlingsbar mark minska på grund av klimatförändringar. Det är en utmaning som industrin håller på att lösa genom att ta fram nya sätt att bereda livsmedel vilket konsumenterna kommer att märka i form av helt nya typer av livsmedel. Ida Svensson, Director Portfolio & Capabilities, på Tetra Pak listar tre områden där utvecklingen kommit långt.

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Spendrups Bryggeri AB | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

Idag levererar Spendrups handsprit till Region Örebro13.5.2020 13:59:07 CEST | Spendrups Bryggeri AB | Pressmeddelande

Behovet av handsprit och desinfektionsmedel är fortfarande stort, inte minst inom hälso- och sjukvården. Vid påsk påbörjades leveranser av handsprit, som kommer från restalkoholen från alkoholfri öl, till Region Dalarna. Efter ett upprop från Länsstyrelsen i Örebro erbjöd Spendrups att leverera handsprit även till Region Örebro. Första leveransen på 330 liter går idag till Universitetssjukhuset Örebro.
Spendrups Bryggeri AB

Spendrups storinvesterar - utökar inom ekoöl i bryggeriet i Grängesberg15.9.2016 17:15:00 CEST | Spendrups Bryggeri AB | Pressmeddelande

Nu satsar Spendrups vidare på hållbar produktion. Bryggeriet i Grängesberg, som är landets största klimatsmarta bryggerianläggning och under 2016 kommer att vara närapå självförsörjande på bioenergi, förstärks nu med två nya silor för att lagra ekologisk malt som används vid bryggning av ekologiskt öl. Dessa silor är 17 meter höga, 4,6 meter i diameter och rymmer 120 ton vardera - totalt 240 ton malt - som motsvarar en produktionsvolym på 1,5 miljon liter ekologiskt öl.
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye