TCO

EU-valet, rymden och tonen i samhällsdebatten. Här är TCO:s program i Almedalen19.6.2024 10:56:18 CEST | TCO

TCO hittar du i TCO-landet i Almedalen. I år blir det över 30 seminarier och evenemang av TCO och våra 12 förbund den 25–28 juni. I tider när demokratin är på tillbakagång i stora delar av världen, hot och hat är vardag för många yrkesgrupper och tonen för det offentliga samtalet gradvis blivit tuffare och mer inhumant är demokratiska mötesplatser viktigare än någonsin. Därför fortsätter TCO vara en stolt arrangör i Almedalen.
Civil Rights Defenders

Nu faller domen – Syrisk brigadgeneral åtalad i Sverige för medhjälp till folkrättsbrott19.6.2024 10:35:34 CEST | Civil Rights Defenders

I morgon klockan 11.00 faller domen i Stockholms tingsrätt mot den syriske brigadgeneral som står åtalad för medhjälp till folkrättsbrott. Mannen är den högst rankade militären att ställas inför rätta för folkrättsbrott begångna i Syrien och rättegången har fått stor internationell uppmärksamhet. Civil Rights Defenders har bevakat och rapporterat från rättegången och vår jurist, Aida Samani, kan kommentera när domen fallit.
Reputation and Trust Analytics Sweden AB

Anseendestudie i banksektorn: Avanza är fortfarande nummer ett, men utmanarna närmar sig19.6.2024 09:14:57 CEST | Reputation and Trust Analytics Sweden AB

I en anseendestudie av Reputation And Trust Analytics från 2020 var Avanzas anseende överlägset starkast inom banksektorn. Då nåddes nivån 4,09 på på en femgradig skala, medan den nu backat till 3,87. Nordnet och SBAB är främste utmanare, båda med anseendenivåer på 3,74. Nordea har lämnat sista platsen och nått en mer acceptabel nivå – år 2020 var anseendet 2,91, nu når det upp till 3,19.
Grant Thornton Sweden AB

Starka nyckeltal från Grant Thornton Sverige – passerar två miljarder i omsättning19.6.2024 09:02:00 CEST | Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton fortsätter att växa och släpper nu årsresultatet för 23/24. Bland milstolparna finns både att omsättningen passerar två miljarder i Sverige och att delägarkretsen når jämställdhetsmålet – som första stora bolag i revisionsbranschen. Vd Henrik Johansson summerar att starkt verksamhetsår som lägger grunden för fortsatt tillväxt och utveckling.
Transportföretagen

Flygbranschen tar ställning med ny policy mot störande passagerare19.6.2024 09:00:00 CEST | Transportföretagen

För att antalet incidenter med stökiga passagerare ska minska kraftsamlar nu flygbranschen tillsammans. Genom att ställa sig bakom en gemensam policy ska säkerheten ombord på flygplan och flygplatser öka. Antalet incidenter relaterade till stökiga flygpassagerare – som riskerar flygsäkerheten – har ökat de senaste åren. Trenden syns i Sverige, i våra grannländer och globalt. Därför har den samlade flygbranschen i Sverige beslutat att ställa sig bakom en gemensam policy. Målet är att stärka samarbetet och hitta lösningar, som på sikt minskar antalet incidenter med just stökiga flygpassagerare.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye