136 träffarlokala råvaror

Himmelsby SPA & Konferens

Himmelsby Spa & Konferens firar 20 år8.4.2025 08:00:00 CEST | Himmelsby SPA & Konferens | Pressmeddelande

Från liten gård mitt ute på landet till ett av Sveriges största SPA Det som en gång startade som ett litet gårdshotell mitt på den vackra Östgötaslätten har vuxit till en av Sveriges största och mest exklusiva SPA-anläggningar - en anläggning på 7500m². För att fira detta stora jubileum introduceras nu ännu fler spännande upplevelser. Exklusiva nyheter i Romerska simhallen, SPA & skönhetsklink Inför jubileumsåret har anläggningen utökats med en helt ny ångbastu, två bubbelpooler utomhus samt en exklusiv romersk bastu. Dessutom har den populära behandlingen Head SPA lanserats och blivit en stor succé. Förutom dessa nyheter kan gästerna njuta av en 20-meters uppvärmd simbassäng, flera varma källor, bastuupplevelser, relaxavdelningar och mycket mer. Skönhetssalongen har också genomgått en uppgradering och blivit en skönhetsklinik med en ännu högre standard och specialutbildade terapeuter för att erbjuda förstklassiga behandlingar. Himmelsby växer – nu står Ovala rummet på plats Men så här
BWH Hotel Group AB

Grå Gåsen ansluter sig till WorldHotels Crafted2.4.2025 10:53:11 CEST | BWH Hotel Group AB | Pressmeddelande

Anrika Grå Gåsen, som blivit en kulturinstitution på södra Gotland, tar nu nästa steg i sin resa och blir en del av WorldHotels Crafted – en global kedja för handplockade, personliga hotell med kreativ prägel och tydlig karaktär. Med sin kombination av charm, närvaro och kreativ energi har hotellet blivit en självklar destination för allt från musikälskare till konferensgäster. Genom samarbetet hoppas hotellet kunna locka ännu fler nyfikna resenärer till ön.
Arla

Arla tar över ordförandeklubban i Årets Kock AB17.3.2025 13:15:00 CET | Arla | Pressmeddelande

Christer Lundin, chef för Foodservice på Arla, kliver in som ny styrelseordförande för Årets Kock AB. Samtidigt stärker man sin position som motor för svensk gastronomi med nya tillskott i styrelsen. De tidigare vinnarna av Årets Kock – SM i professionell matlagning – Jessie Sommarström och Johan Backéus tar plats i styrelsen. Dessutom tillträder Frida Tydén, kommunikations- och marknadsdirektör på Lantmännen, som adjungerad ledamot.
Lantbrukarnas Riksförbund

LRF kommenterar Miljömålsberedningen: Sverige borde ta på sig ledartröjan14.2.2025 10:01:00 CET | Lantbrukarnas Riksförbund | Pressmeddelande

Idag överlämnar Miljömålsberedningen sin slutredovisning till Regeringen om hur Sverige ska uppfylla sina internationella åtaganden för naturvård och biologisk mångfald, samt hantera upptag och utsläpp av växthusgaser inom jord- och skogsbrukssektorn. LRF hade önskat se ännu större framsteg i arbetet, framför allt på området om hur Sverige rapporterar skyddad natur.

Pressinbjudan: Konferens om "den hållbara maten" 6 februari5.2.2025 13:46:41 CET | Region Jönköpings län | Pressinbjudan

Konferensen "Den hållbara maten" riktar sig till beslutsfattare och tjänstepersoner inom kommun och region, men också till livsmedelsproducenter, civilsamhället och andra aktörer som bidrar till livsmedelssystemet. Landshövding Brittis Benzler inleder och måltidshistorikern Richard Tellström är en av flera experter som guidar deltagarna genom en fullspäckad dag av inspiration och kunskap.
Göteborg & Co AB

Var med och skapa Göteborgsmåltiden - stadens nya signaturrätt21.1.2025 08:00:00 CET | Göteborg & Co AB | Pressmeddelande

Nu kan alla som älskar Göteborg vara med och skapa stadens nya signaturrätt. Berlin har sin currywurst, Köpenhamn sin röde pölse och Neapel sin pizza - men vad är egentligen den typiska göteborgsrätten? Det finns den klassiska räkmackan och en halv special, men nu är det dags att titta på framtidens mat och låta folket ta fram ett helt nytt – eller gammalt – förslag på vad som representerar Göteborgs matkultur
Sweco Sverige AB

Stockholm och Göteborg kan öka sin blågröna infrastruktur – ny Swecorapport om regenerativ design av städer visar vägen9.12.2024 08:02:13 CET | Sweco Sverige AB | Pressmeddelande

I en ny rapport från Sweco redovisas potentialen för 22 europeiska städers blåa och gröna områden i den byggda miljön. Integrerade vattenrelaterade ekosystem och gröna ytor såsom träd, våtmarker och gröna tak är avgörande för biologisk mångfald, stadens motståndskraft mot extremväder och förbättrad livskvalitet. Bland de studerade städerna ligger Stockholm och Göteborg under medianen för andelen blågröna områden, men rapporten visar att båda städerna har stor potential att öka sina andelar och därmed även uppfylla EU:s nya naturrestaureringslag.
AcadeMedia

Högsta betyg till Innovitaskolan Rudans skolkök19.11.2024 07:00:00 CET | AcadeMedia | Pressmeddelande

Innovitaskolan Rudan i Haninge har blivit tilldelade högsta betyg i ”Tävlingen för Sveriges offentliga måltider”. Tre stjärnor delas ut till ett fåtal skolkök som har en extraordinär hög och jämn kvalitet på måltiderna. Det är inte första gången som Innovitaskolan Rudans måltider uppmärksammas. År 2021 fick de pris som årets klimatkök och året därpå som årets hållbara offentliga restaurang.
Circle K Sverige AB

Korvkartan 2024: Kvinnorna i landet äter korv oftare än tidigare17.10.2024 08:00:00 CEST | Circle K Sverige AB | Pressmeddelande

För fjärde året i rad presenterar Circle K sin kartläggning över svenskarnas korvvanor och preferenser. Årets upplaga av Korvkartan visar att svenskarnas korvkonsumtion minskar sett till antal korvar som äts, men att vi äter korv oftare än tidigare år. Detta gäller särskilt kvinnor som tycks ha ett riktigt bra korvår 2024. Dessutom framkommer att de som kör på diesel eller el äter mer korv än bensin- och hybridförarna.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye