30 träffarmediekonsumtion

Mediemyndigheten

Dagspressens lönsamhet ökade under pandemins andra år19.10.2022 11:07:31 CEST | Mediemyndigheten | Pressmeddelande

Medieåret 2021 präglades, precis som föregående år, av coronapandemin. Under året ökade dagspressen sin lönsamhet och reklaminvesteringarna slog nytt rekord, visar rapporten Medieekonomi 2022 från Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). Det ekonomiskt starka året kan förklaras av ökade reklamintäkter, stabila läsarintäkter och sänkta kostnader. Rapporten visar samtidigt att utvecklingen där en växande andel av reklaminvesteringarna lämnar nordiska medier - till förmån för de globala plattformarna - har förstärkts.
Mediemyndigheten

Dagspressens lönsamhet ökade trots coronakris20.10.2021 14:01:32 CEST | Mediemyndigheten | Pressmeddelande

Året 2020 präglades av pandemin och slog hårt mot medborgare och samhälle, men även mediemarknaden. Men trots krisen med vikande annonsintäkter lyckades dagspressen ändå öka sin lönsamhet. Tack vare snabbt utbetalda stödåtgärder så räddades stora delar av tidningsbranschen ur krisen visar den nya rapporten Medieekonomi 2021. Rapporten är skriven av Tobias Lindberg, forskare på Nordicom vid Göteborgs universitet, på uppdrag av MPRT.
Mediemyndigheten

Pandemin förändrade vår mediedag7.9.2021 14:09:39 CEST | Mediemyndigheten | Pressmeddelande

Pandemin förändrade vår mediedag, åtminstone tillfälligt. Det visar vår senaste rapport Medieutveckling 2021 - Mediekonsumtion. Under 2020 blev den sammanlagda tiden vi konsumerar medier under en dag, drygt en timme längre än föregående år. Behovet av att hålla sig uppdaterad med nyheter är en orsak till ökningen, men även en ökad konsumtion av underhållning bidrog till den förlängda medietiden.
Mediemyndigheten

Ny rapport: Nytt bottenår för dagspressen - under 2019 sjönk tidningsföretagens försäljning med omkring 1 miljard kronor21.10.2020 09:02:44 CEST | Mediemyndigheten | Pressmeddelande

Den svenska mediemarknaden, som redan innan 2020 präglades av en allt tuffare global konkurrens, gjorde en tvärnit i pandemins spår. Sämst rustad var dagspressen som gick in i 2020 med sämsta året hittills i ryggen. Det visar siffror från vår nya rapport "Medieutveckling 2020 - Medieekonomi" som publiceras idag. Rapporten analyserar de svenska medieföretagens bokslut för 2019, men tar också en titt på hur reklammarknaden har utvecklats under det första halvåret 2020. Medieekonomi är skriven av Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare för Nordicom vid Göteborgs universitet, på uppdrag av MPRT.
Mediemyndigheten

Fler sport- och hd-kanaler när de nya sändningstillstånden för marknätet meddelas18.2.2020 07:00:00 CET | Mediemyndigheten | Pressmeddelande

Myndigheten för press, radio och tv meddelar idag vilka programföretag som får de nya sändningstillstånden i marknätet. Det är totalt 48 programtjänster, det vill säga tv-kanaler, som har fått tillstånd. Sammantaget är det ett brett utbud av tv-kanaler och nytt för denna tillståndsperiod är att det blir fler kanaler som sänder i hd samt fler sportkanaler. De nya tillstånden löper under en sexårsperiod och börjar gälla från och med 1 april 2020.
Lindholmen Science Park

Beta Borås-projektet tar ett nytt steg1.4.2019 13:22:46 CEST | Lindholmen Science Park | Pressmeddelande

Det uppmärksammade forsknings- och innovationsprojektet kring testredaktionen Beta Borås får en uppföljare. I april startar Beta Borås 2 som ännu skarpare ska driva innovation kring lokal samhällsjournalistik för målgruppen 25-35 år. – Hur man når den här åldersgruppen med relevant samhällsjournalistik är en av de viktigaste frågorna för hela mediebranschen just nu, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.
AcadeMedia

Den digitala matteläraren11.12.2018 09:46:00 CET | AcadeMedia | Pressmeddelande

Allt mer av det vi gör sker digitalt; kommunikation, handel, bankärenden, dejting, mediekonsumtion och mycket annat, så det är inte så konstigt att allt fler digitala verktyg hittar in i klassrummen för att hjälpa oss med våra studier. En av de senaste innovationerna heter Albert – den digitala matteläraren. En svensk startup insåg att skoleleverna i landet inte alltid fick det stöd de behövde med sina matteläxor och studier. Lösningen blev att ta fram en digital mattelärare som alltid har tid för barnen och deras behov. Albert är en digital lösning baserad på artificiell intelligens som anpassar sig efter varje elevs nivå och personliga behov. Han kan hjälpa barn från förskoleåldern upp till andra året på gymnasiet med deras matteuppgifter, och hans kunskaper är baserade på de böcker eleverna själva använder. Albert har blivit en stor succé hos eleverna eftersom han alltid finns där för dem på deras villkor när de behöver hjälp, stöd eller extra utmaningar. Dessutom känns det digitala
Schibsted

Schibsted ingår annonssamarbete med NTM i Norrbotten20.11.2017 15:07:00 CET | Schibsted | Pressmeddelande

Från och med 1 januari 2018 utökar Norrbottens Media och NTM:s säljare i Luleå sitt kunderbjudande genom att även ha med Schibsteds olika medier i portföljen. – Det innebär att vi kan erbjuda våra annonsörer kraften i de lokala varumärkena NSD.se och Kuriren.nu med några av Sveriges starkaste digitala varumärken, som Aftonbladet, Omni och SvD säger Mats Ehnbom, vd på Norrbottens Media AB.
Tysk-Svenska Handelskammaren

Så surfar man i Tyskland19.7.2016 11:36:00 CEST | Tysk-Svenska Handelskammaren | Blogginlägg

Medan nästan hela Sveriges befolkning idag är online hänger Tyskland fortfarande lite efter vad gäller internetanvändning. Tyskarna betalar mer än andra för mobilsurf och är allmänt mer försiktiga vad gäller dataskydd och säkerhet. Men digitaliseringstrenden är tydlig även på andra sidan Östersjön. Enligt IIS, Internetstiftelsen i Sverige, använde över 90 procent av Sveriges befolkning internet regelbundet år 2015. Motsvarande siffra för Tyskland låg på enbart 78 procent. Stora skillnader uppdagas framförallt i användningen av mobilt internet på smartphones och surfplattor. En av anledningarna till detta är att mobilsurf i nästintill inget annat europeiskt land är så dyrt som i Tyskland. För 35 euro i månaden får man i Frankrike, Storbritannien, Danmark eller Sverige i genomsnitt 20 GB mobildata, medan man i Tyskland bara får en ynka gigabyte. Hela 60 euro betalar tyskarna för 5 GB. Historiskt höga priser på mobilsurf Hur är det möjligt att priserna skiljer sig så enormt mellan ländern
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye