21 träffarnärodlat

Sankt Kors

Stjärnkock till Linköping när hållbarhetsfestival återvänder till Ebbepark6.9.2024 09:00:00 CEST | Sankt Kors | Pressmeddelande

Den 14 september fylls Ebbepark av utställare och inspirerande föreläsare då hållbarhetsfestivalen Terra Viva går av stapeln för andra gången. Bland talarna syns den välrenommerade kändiskocken Paul Svensson, som profilerat sig inom det gröna och hållbara. Hållbarhetsfestivalen Terra Viva är ett samarbete mellan fastighetsbolaget Sankt Kors och Klimatklubben Linköping, en ideell förening för klimatengagemang. Festivalen är kostnadsfri och erbjuder ett unikt tillfälle för besökare att fördjupa sig i hållbara livsstilsval. - Vi vill engagera människor och visa att hållbarhet inte bara är viktigt, utan också tillgängligt för alla. Du behöver inte göra allt utan varje val gör skillnad. Med Terra Viva kan vi sprida idéer och inspiration som förhoppningsvis leder till att fler väljer att göra hållbara val där det är möjligt säger Mikaela Christensen, grundare Klimatklubben Linköping Terra Viva äger rum den 14 september i Ebbepark i Linköping. Bland föreläsarna finns bland andra tv-profilen o
Einar Mattsson

”Einar Mattsson vill hela tiden framåt, följer med i tiden och utvecklas” — fredagsporträttet med Jeanette Skierus18.6.2021 10:00:00 CEST | Einar Mattsson | Blogginlägg

Systemekonom Jeanette Skierus är i princip född in i företaget. Med sin tidiga karriärstart tillhör hon den lilla skara som hann arbeta med Einar när han levde. Hon är en synnerligen kreativ person även privat och har strävsamt jobbat sig upp genom koncernen. Jeanettes egen ekonomi-erfarenhet och blick för helheten gör henne till en utmärkt systemekonom.
Simple Feast

Fem svenska grödor från förr som nu gör comeback10.9.2020 09:30:42 CEST | Simple Feast | Pressmeddelande

Fler vill äta svenskodlad mat men alla känner inte till vilka råvaror som går att odla i Sverige. Faktum är att många grödor som tidigare odlades här har fallit i glömska. På senare tid har ett antal odlingsprojekt startats i Sverige för att väcka liv i grödor från förr, tex: gråärta, svarthavre och korova. Simple Feasts Sverigechef Maximillian Lundin tipsar om spännande svenska grödor som nu gör comeback - och hur du tillagar dem.
Simple Feast

Så förändras vår matkonsumtion efter krisen - Fem trender som kommer forma hur vi äter i framtiden7.5.2020 09:12:16 CEST | Simple Feast | Pressmeddelande

Coronakrisen har lett till en samhällsdiskussion kring hur hållbar vår nuvarande matkonsumtion egentligen är, kopplat till frågor som import av råvaror och djurhållning. “Jag tror många har fått perspektiv och inser att vi behöver göra förändringar i hur vi konsumerar mat framöver. Fler människor kommer också att bry sig om sin egen hälsa och därför vilja äta mer hållbart”, säger Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast. Han spår fem trender som kommer forma hur vi äter framöver som ett resultat av Coronakrisen.
Interflora

Sarah Angelsiöö: "Jag vill skapa magi"8.7.2019 07:00:00 CEST | Interflora | Blogginlägg

Butiken Gullvivan i Stockholm är välfylld. I kyldisken vippar vallmo intill slöjsilja som slagit ut i rosa skyar. Fantastiska fröställningar fångar blicken. Det märks tydligt att floristen Sarah Angelsiöö, som är ny ägare, har känsla för färg och form. I slutet av maj tog Sarah över Gullvivan på Karlavägen 53, en av Stockholms äldsta blomsterbutiker med anor från 1905. Namnet har hon behållit, hon vill gärna vara en länk i den långa historien. – Kyldisken är lite urplockad för tillfället, ursäktar hon sig när hon öppnar ett par timmar innan kunderna får komma in. Men sorterna som finns där berättar om Sarahs fingertoppskänsla. Naturligt, magiskt och frodigt – Jag vill att min stil ska kännas naturlig, att blommor och växter ska likna dem som växer i trädgårdarna. Det ska uppfattas som magiskt och frodigt. Vallmo och luktärter får flyga ut lite på sidan av buketten, det ger liv. Och jag älskar dova färger – smutsrosa, vinrött och alla de bruna nyanserna på hösten. Jag jobbar mycket med
Ving AB

Nu släpps Vings Semesterrapport19.6.2019 10:57:33 CEST | Ving AB | Pressmeddelande

Nu presenteras 2019 års upplaga av Semesterrapporten som i år för första gången är nordisk. Rapporten visar bland annat att designhotell blir allt viktigare för destinationer, och så även hotellens restaurangkoncept. Hållbarhet är viktigt och den moderna paketresan är mer rätt än någonsin. Rapporten visar också att för Gen Z och Millenals är trenden att många väljer bort solbränna och festande till förmån för lokala upplevelser och tid för återhämtning.
Ving AB

Svenska semesterfirare vill ha spanska tapas på tallriken och olivolja i resväskan27.6.2018 11:38:20 CEST | Ving AB | Pressmeddelande

Många svenskar är matintresserade och det kulinariska intresset följer även med på semestern. Klassisk snabbmat väljs bort framför lokala rätter som spanska tapas och grillad färsk fisk. Dessutom hör matprodukter till de populäraste souvenirerna vi tar med oss hem i resväskan. Det visar Vings resepanel där 16 951 personer svarat på semesterrelaterade frågor.
Kungl. Patriotiska Sällskapet

Kristina Levinsson och Bengt Åkesson får Näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap23.4.2015 19:30:00 CEST | Kungl. Patriotiska Sällskapet | Pressmeddelande

Den 23 april 2015 tilldelas Kristina Levinsson och Bengt Åkesson ägare till Kiviks Musteri Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. Medaljen överlämnas av Prins Daniel vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid på Riddarhuset. Marie Hafström håller högtidstalet: Civilsamhällets betydelse för samhällsutvecklingen.
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye