Srf konsulterna

Ny Fokusrapport om hållbart företagande: Är kraven på svenska företagare rimliga?17.6.2024 14:42:52 CEST | Srf konsulterna

Srf konsulterna, branschorganisationen för Sveriges redovisnings- och lönekonsulter, lanserar idag Fokusrapport – Insikter för hållbart företagande. Rapporten belyser de alltmer komplexa utmaningar företagare står inför. Är det rimligt att företagare, förutom att leda sin verksamhet och vara goda arbetsgivare, även ska hålla reda på ständiga förändringar i lagstiftning och nya regelverk, samtidigt som de måste skydda sin verksamhet mot den eskalerande ekonomiska brottsligheten? Svaret måste vara nej, det är inte rimligt!
Tullverket

Trio smugglade över 293 kilo narkotika värt cirka 46 miljoner kronor17.6.2024 14:24:35 CEST | Tullverket

Tullverket har avslöjat en smugglingshärva där totalt 122,7 kilo amfetamin och 170,8 kilo cannabisharts smugglades in i västsverige. I mitten av februari kom tre män resande med färjan från Kiel till Göteborg. Männen togs ut för tullkontroll. I en så kallad blyvagga under flaket på en ombyggd lastbil låg ett 50-tal genomskinliga vaccumförpackade påsar med över 293 kilo narkotika. På måndagen åtalades tre nederländska män 55, 65 och 66 år gamla för synnerligen grov narkotikasmuggling vid Göteborgs tingsrätt.
Bonnier News

De utser vinnare i DN Reklamcupen17.6.2024 13:00:09 CEST | Bonnier News

I drygt 20 år har har DN Reklamcupen låtit reklambyråer tävla med sina mest kreativa helsidor i ett cupformat. I år är det 32 tävlande bidrag och juryn som utser vinnare består av nio skarpa branschprofiler. – Det brukar vara en fröjd att höra alla dialoger som förs i juryarbetet kring printens klara fördelar gentemot andra “snabba” medier, som till exempel utomhusannonsering, säger Paul Brandenfeldt, försäljningsdirektör Bonnier News.
Lantbrukarnas Riksförbund

Trenden fortsatt uppåt för det gröna näringslivet17.6.2024 12:52:59 CEST | Lantbrukarnas Riksförbund

Under andra kvartalet 2024 fortsätter återhämtningen i det gröna näringslivet och landar sammantaget i en svagt positiv syn på den framtida konjunkturen. Det visar konjunkturmätaren Grönt Näringslivsindex från Lantbrukarnas Riksförbund. ”Får vi ett bra odlingsår, en stärkt samhällsekonomi och fler räntesänkningar från Riksbanken så kan vi förhoppningsvis se ett ännu bättre resultat under tredje kvartalet”. Säger Anna Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund.
Naturskyddsföreningen

EU:s naturrestaureringslag klubbad – trots att Sverige röstade nej17.6.2024 11:49:35 CEST | Naturskyddsföreningen

Efter mycket debatt och motstånd röstade EU:s miljöråd idag igenom naturrestaureringslagen, tack vare att Österrike i sista stund bestämde sig för att rösta ja. Lagen innebär att EU:s medlemsländer ska restaurera 20 procent av EU:s land och hav till 2030 och alla ekosystem som är i behov av det till 2050. Ett mycket glädjande besked enligt Naturskyddsföreningen, som beklagar dock att Sveriges regeringen röstade nej.
Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton första stora revisionsbyrån med jämställda delägare17.6.2024 11:30:00 CEST | Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton är den första stora revisionsbyrån som uppnår jämställdhet i partnerkretsen: 40 procent av delägarna är nu kvinnor. Snittet i branschen bland de största aktörerna inom revision är 31 procent. Vd Henrik Johansson är stolt över att ha nått den magiska gränsen, men betonar samtidigt att detta är en milstolpe och att branschen har mycket kvar att göra. Nu sätter han ut flaggan för att även ägandet ska bli jämställt.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye