• Pressmeddelanden
  • Börsmeddelanden
  • Business Wire
  • GlobeNewswire
Binogi

AI i lärarens vardag - föreläsning och paneldiskussion från Binogi på årets Bokmässa27.9.2023 15:14:32 CEST | Binogi

Artificiell intelligens (AI) är allt vanligare inom skolan och påverkar lärarens vardag. Lyssna till hur Mats som lärare drar nytta av AI-verktyg i sin undervisning och planering samt gör den mer kreativ. Han berättar även om ett projekt i engelska där elever tränar på att konversera med hjälp av AI-karaktärer i virtual reality. Upplägget har visat sig vara framgångsrikt för elever som inte riktigt vågar prata i klassrummet. Trots stora fördelar finns det även utmaningar att ta hänsyn till när AI används. Föreläsningen följs av panelsamtal med deltagare från olika delar av utbildningsvärlden, där de diskuterar sina erfarenheter av AI i skolan.
Spring Wine & Spirits AB

Svenska bär med klassisk kryddning - Grythyttan Skogsglögg är tillbaka27.9.2023 14:50:28 CEST | Spring Wine & Spirits AB

Den 1 november är det återigen dags för Grythyttan Skogsglögg att inta sin plats på hyllan. Den omåttligt populära glöggen från trolska Bergslagen, sålde förra året slut i flera butiker redan vid lucia. I år har den lilla glöggfabriken säkrat upp och ökat produktionen med ca 20 % så att ingen ska behöva gå glögg-lös i jul. Grythyttan Skogsglögg görs på en fruktbas av äpplen, svenska lingon och blåbär, till skillnad från många andra glöggsorter, som görs på en färdig vinbas av vindruvor. Detta ger Skogsglöggen en underbar balans mellan sötma och syra. Grythyttan Skogsglögg finns att köpa på Systembolaget från och med den 1 november. Artikelnummer 96460, 99 kronor.
Srf konsulterna

Redovisningskonsulten är företagens favorit27.9.2023 14:18:58 CEST | Srf konsulterna

Få, om ens någon, leverantör gör Sveriges företagare mer nöjda än en Auktoriserad Redovisningskonsult. Redovisningsbyråer tillsammans med lönebyråer slår banker, revisionsbolag och bemanningsbolag. Det visar Svenskt Kvalitetsindex senaste stora branschstudie som mäter kundnöjdheten avseende Redovisningstjänster 2023. Rapporten släpps i dag onsdag 27 september, under mässan Ekonomi & Företag på Kistamässan.
Tekniska verken i Linköping

Nu byggs framtidens laddplats för tung trafik – ChargeLab Mjölby27.9.2023 14:00:30 CEST | Tekniska verken i Linköping

Idag, onsdagen den 27 september, togs första spadtaget för ChargeLab Mjölby – den laddplats som Tekniska verken och MSE, i samarbete med Scania och Mjölby kommun, kommer att uppföra vid det strategiska läget Mjölby Västra trafikplats. Målet är att bli en av Europas första laddplatser för tung trafik med den nya MCS-standarden, Megawatt Charging System. ChargeLab Mjölby blir också bli en pilot för innovation och utveckling vad gäller smarta elnät.
BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Barn hör inte hemma i fängelser- Bris kommenterar ytterligare politiskt stöd för ett införande av barnfängelser27.9.2023 13:46:13 CEST | BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Att barn begår allvarliga brott är ett tecken på ett stort misslyckande av samhället. När FN:s barnrättskommitté granskade Sveriges efterlevnad av barnkonventionen uttryckte de särskild oro över de förslag som lyfts i Tidöavtalet om unga lagöverträdare, ett av de förslagen är att flytta över barn som begått brott till Kriminalvården. Trots denna kritik bereder regeringen ett förslag om att inrätta barnfängelser. Bris ser nu att både regeringen och en del av oppositionen ställer sig bakom förslaget vilket gör att det nu finns en bred majoritet om att införa en sådan reform.
Socialdemokraterna

Regeringen gör inte tillräckligt – Socialdemokraternas krav på åtgärder här och nu för att stoppa den brutala gängkriminaliteten27.9.2023 13:00:06 CEST | Socialdemokraterna

Den råhet och brutalitet som den senaste tidens gängrelaterade våldsdåd visat hotar hela samhället. Vi ser rekord i antal sprängningar, som också blir grövre och mer brutala. Samtidigt rapporteras det om barn som skjuts till döds i gängkonflikterna. Gängen göds av narkotikahandeln och Sverige ses som ett transitland för narkotikasmuggling. Sverige bir farligare för varje dag. Åtgärder krävs här och nu. Socialdemokraterna presenterar därför förslag på att bryta nyrekryteringen och stoppa vapnen och knarkhandeln.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>