Svensk Handel

e-com ready – så ska framtidens leveranser möjliggöra en mer hållbar e-handel17.4.2024 06:00:00 CEST | Svensk Handel

Minskat klimatavtryck, bättre arbetsmiljö, effektivare arbetsmetoder och billigare leveranser. Med e-handelsanpassade leveranser kan e-handeln sänka sin klimatpåverkan och samtidigt spara stora summor. Svensk Handels nätverk Hållbar e-handel presenterar idag insikterna från projektet e-com ready. För Apotea, ett av pilotföretagen, uppgick kostnadsbesparingen till 97 procent och samtidigt minskade klimatavtrycket med 77 procent.
Almega

Ny skrift: Därför är välfärdsföretagen nödvändiga17.4.2024 06:00:00 CEST | Almega

Välfärdsföretagen stärker Sverige. Dessvärre överröstas argumenten som leder detta i bevis ofta i debatten. I en ny skrift tar Almega ett bredare grepp om välfärdsföretagens bidrag till svenska samhället och varför Sverige behöver fler privata aktörer. "Konkurrens leder till högre kvalitet, det gäller givetvis också inom välfärden”, säger Fredrik Segerfeldt, näringspolitisk expert på Almega.
Byggföretagen

Slopat överskottsmål frigör 500 miljarder till investeringar i infrastruktur17.4.2024 06:00:00 CEST | Byggföretagen

Den ekonomiska ramen för Trafikverket behöver uppgå till minst 96 miljarder kronor per år under perioden 2026 till 2037. Det framgår av Byggföretagens yttrande över Trafikverkets inriktningsunderlag för transportinfrastrukturplaneringen. - Kommande decennium behövs mångmiljardsatsningar för att komma till rätta med hela underhållsskulden på vägsidan och för att möjliggöra ett visst återtagande av eftersatt järnvägsunderhåll, säger Johan Deremar, nationalekonom, Byggföretagen.
Hyresgästföreningen Region Stockholm

Besked från skiljeman om hyreshöjningar för 4 300 lägenheter16.4.2024 15:44:25 CEST | Hyresgästföreningen Region Stockholm

Efter att Fastighetsägarna Stockholm avbröt förhandlingarna i december så har nu en särskild skiljeman kommit med ytterligare rekommendationer om hyreshöjning för 2024. Rekommendationerna berör flera privata hyresvärdar som företräds av Fastighetsägarna i 11 kommuner i Stockholm och Gotland. Rekommendationerna innebär hyreshöjningar på 5,9 procent för 10 av 11 kommuner, totalt berör höjningarna runt 4 300 hushåll. Fastighetsägarna krävde höjningar på 12 procent.
Lifeline Entertainment

”En konsertkväll med Ernman, Tolstoy & Ahlin” åker på höstturné och bjuder på en glädjefylld musikfest16.4.2024 15:25:01 CEST | Lifeline Entertainment

Tre framstående kvinnor med imponerande meriter och erfarenheter inom sina respektive områden går samman för att erbjuda en minnesvärd och unik konsertupplevelse. Svenska operastjärnan och Melodifestival-vinnaren Malena Ernman, den strålande multiinstrumentalisten Tina Ahlin och den framstående jazzstjärnan Viktoria Tolstoy kommer att slå sig samman för att skapa en oförglömlig musikalisk konsert med en glimt i ögat.
Workday

Workday ser fortsatt tillväxt i Norden i takt med att allt fler kunder inser kraften i ansvarsfull AI16.4.2024 14:38:24 CEST | Workday

Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), en ledande leverantör av lösningar som hjälper organisationer att hantera sina medarbetare och sina ekonomiska resurser, meddelar idag att man ser fortsatt momentum på den nordiska marknaden. Detta är en bidragande faktor till den fortsatt starka tillväxten under Workdays senaste räkenskapsår och visar på kraften samt relevansen i Workdays plattform med ansvarsfull AI och innovation i framkant.
Patent- och registreringsverket

Greentech på riktigt! Seminarium om hållbar utveckling och immateriella tillgångar16.4.2024 14:22:21 CEST | Patent- och registreringsverket

Stora globala utmaningar gör att ny teknik och innovation blir allt viktigare i vår strävan efter en hållbar framtid. Välkommen till ett seminarium där experter och företag som ligger långt fram i den gröna teknikutvecklingen delar med sig av sina erfarenheter. Deltar gör även UD som berättar om Sveriges strategi för utrikeshandel, investeringar och globala konkurrenskraft.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye